Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BERBEROĞLU´NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP´nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu Maltepe cezaevinden tahliye oldu. Berberoğlu, "Bir gazete haberi yüzünden 16 ay hapis yattım. 16 ay boyunca bir tek mahkum ile karşılaşmadan. Tecrit hayatı yaşadım" dedi.

BERBEROĞLU´NDAN İLK AÇIKLAMA

21. 09. 2018 Cuma

Maltepe cezaevinden tahliye olan Berberoğlu, ?Bir CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi´ne girdim, yine bir milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Yaşadığımız 16 aylık süreç, Türkiye´nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün, birkaç gün aileme, partime bir danışayım, bundan sonraki hareket tarzımı bir anlayayım. İlginize çok teşekkür ederim, eski meslektaşlarım. Medyanın Maltepe Cezaevi´nde beni hiç yalnız bırakmadığının farkındayım. 16 aydır tecritte yaşıyorum. Dolayısıyla az konuştum, siz de alışın? ifadelerini kullandı.

PARTİLİLERLE ÇAY BAHÇESİNE GİTTİLER

Saat 19.15 sıralarında cezaevinden çıkan Berberoğlu, yakındaki bir çay bahçesine giderek partililerle ve ailesiyle bir araya geldi.

Berberoğlu burada partililerle çay içti ve ?Bir CHP milletvekili olarak hapse düştüm. Rozetimi cebime koydum. Bıraktıkları gün, tekrar taktım ve yoluma devam ediyorum. Benim açımdan talihsiz bir durumdu. Türkiye açısından da çok parlak bir manzara olduğunu düşünmüyorum. Bir gazete haberi yüzünden 16 ay hapis yattım. 16 ay boyunca bir tek mahkum ile karşılaşmadan. Tecrit hayatı yaşadım? dedi.

3d81010e4af27eaed3883ceb6a1ab14c.jpg

?ÖZLEMEK Mİ??

Berberoğlu gazetecilerin sorularını da yanıtısız bırakmadı ve ?Maltepe Cezaevi´ne de huzurunuzda teşekkür ederim. Gerçekten devlet ciddiyeti ve mesafesinde davrandılar bana. bundan sonra siyaseten hayat bizi nereye götürürse başımın üstünde yeri var. Kızım geldi yanıma. Aynı zamanda kızım Dilara avukatımdı. Dolayısıyla hapishanede bu sıfatla beni çok ziyaret etti. Özlemek mi? Tabii özlüyor insan onun beni ziyaret etmesi gibi bir şansım vardı açıkçası? şeklinde konuştu.

Oya Berberoğlu ise eşine temiz kıyafetler hazırlarken haberi aldığını ifade ederek, ?Yarın için temiz kıyafetlerini hazırlıyordum. Kızım aradı kararı bana bildirdi. Bu haberi alınca alelacele hazırlanıp yola çıktım. Çok mutluyum, mutluluktan ağladım? dedi.

BİNALİ YILDIRIM´A TEŞEKKÜR

Oya Berberoğlu TBMM Başkanı Yıldırım´a teşekkür etti ve  ?Tam adalet sonunda muhakkak oluşacak buna inanıyorum. Ben evden çıkmadan önce Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım bey aradı ona çok teşekkür ediyorum. ?Geçmiş olsun´ dedi. ?Allah kavuşturdu sizi´ dedi. Her şey güzel olacak inşallah? diye konuştu.

45b1aa2b469f4492adbf7e6f16113652.jpg

CEZASI ONANDI

Daire, oy çokluğuyla Berberoğlu´na, ?devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak? suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Ayrıca, Anayasa´nın 83/3. maddesi uyarınca milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu´nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verildi.

Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar´a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası almış, kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine gelmişti. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, temyiz incelemesini esastan tamamladı.

DAHA ÖNCE ?DURMA? TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

24 Haziran´da yapılan milletvekili genel seçiminde yeniden milletvekili seçilen Enis Berberoğlu´nun avukatları, Yargıtay 16. Ceza Dairesine başvurarak, Berberoğlu hakkındaki davanın durmasını talep etmiş, Yargıtay 16. Ceza Dairesi, bu talebi reddetmişti.

 



Anahtar Kelimeler: BERBEROĞLU NDAN AÇIKLAMA

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER