Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Berat Albayrak ekonominin başından ayrılıyor mu? Süleyman Soylu´nun görevi değişiyor mu?

Seçim öncesi kabine değişikliği isteyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı iknaya çalışıyor. Erdoğan ikna olursa Berat Albayrak ve Süleyman Soylu´nun görevleri değişecek.

Berat Albayrak ekonominin başından ayrılıyor mu? Süleyman Soylu´nun görevi değişiyor mu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçim sonrasına bıraktığı kabine revizyonunun 23 Haziran´dan önce yapılması yönünde yoğun taleplerin dile getirildiği iddia edildi. Bu taleplerin Erdoğan´a da iletildiği, seçmene ?31 Mart mesajınızı aldık? denilerek güven verilebilmesi için seçimden önce yapılacak revizyonun kritik öneme sahip olduğu dillendiriliyor. Erdoğan´ın ikna olması durumunda seçimden hemen önce bir revizyonun gündeme gelebileceği kaydediliyor.

Cumhuriyet´ten Emine Kaplan´ın haberine göre; kulislerde, 31 Mart seçiminde oy zarflarına ?Damat varsa ben yokum? notlarıyla yansıyan rahatsızlık nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın Dışişleri Bakanlığı´na, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı´na kaydırılacağı konuşuluyor.

İstanbul seçimine kısa bir süre kala AK Parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın seçim sonrasına bıraktığı belirtilen kabine revizyonunun zamanlaması konusunda farklı görüşler dile getirilmeye başlandı. Erdoğan, 31 Mart seçiminin akşamında AK Parti Genel Merkezi´nin balkonunda yaptığı konuşmada, seçmenin mesajının iyi değerlendirileceğini belirterek, değişim mesajı vermişti. Erdoğan´ın bu süreçte hem teşkilatlar hem genel merkez yönetimi hem de kabinede değişiklik yapacağı beklentisi oluşmuştu. Ancak YSK´nın İstanbul seçimini iptal etmesiyle yapılacak değişimin 23 Haziran sonrasına bırakıldığı dile getirilmişti. İstanbul seçiminin kritik bir noktaya gelmesi, Binali Yıldırım´ın aradaki farkı kapatma eğilimine girmesine karşın halen kamuoyu anketlerinde Ekrem İmamoğlu´nun önde çıkması nedeniyle parti içinde bazı isimler, eğer yapılacaksa kabinedeki değişimin seçimden önce olması gerektiğini dile getiriyor.

´DAMAT VARSA BEN YOKUM´ NOTUYLA YANSIYAN RAHATSIZLIK

Parti kulislerinde, ?Eğer 23 Haziran seçiminden önce kabinede yapılacak revizyonla seçmene ?31 Mart´ta verdiğiniz mesajı aldık ve gereğini yerine getirdik´ denilirse seçmenin güveni yeniden kazanılır. Bu da 23 Haziran´da yapılacak İstanbul seçimini Binali Yıldırım lehine çevirebilir. Bir revizyon düşünülüyorsa ve bu seçimden sonraya bırakılırsa İstanbul için geç kalınmış olunur? görüşü ifade ediliyor. Bu görüş ve taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan´a da iletildiği, vereceği karara göre önümüzdeki günlerde bir revizyonun gündeme gelebileceği kaydediliyor.

Parti kulislerinde, bir revizyon olması durumunda 31 Mart´tan sonra İstanbul´da geçersiz oyların sayımı sırasında oy zarflarından çıkan ?Damat varsa ben yokum? notuyla yansıyan rahatsızlık nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın kabinedeki yerinin değişebileceği kaydediliyor. Albayrak´ın Dışişleri Bakanlığı´na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun Kültür ve Turizm Bakanlığı´na, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı´na, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül´ün İçişleri Bakanlığı´na kaydırılabileceği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan´ın da aralarında bulunduğu dışarıdan atanan bazı bakanların kabine dışında kalabileceği konuşuluyor.

Kaynak: ekrangazetesi.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER