Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bekir Bozdağ: İstanbul Sözleşmesi kaldırıldı ama 6284 var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili itiraf mahiyetinde açıklamalarda bulundu. Bozdağ, sözleşmenin uygulama kanunu olan 6284'ün halen yürürlükte olduğuna dikkat çekti.

Bekir Bozdağ: İstanbul Sözleşmesi kaldırıldı ama 6284 var

İstanbul Sözleşmesiyle ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına şiddete karşı mücadelenin İstanbul Sözleşmesine indirgenemeyeceğini söyledi.

 TV Net’te katıldığı programda 6284 sayılı kanunun yürürlükte olduğunu hatırlatan Bozdağ, kadına yönelik şiddetin ana gündem maddeleri arasında olduğunu belirtti.

 İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadına yönelik şiddetle mücadeleyi engelleyip engellemediğinin sorulması üzerine Bozdağ, "İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye çekildi ama o sözleşmenin uygulama Kanunu olan 6284 sayılı Kanun şu an yürürlükte. O Kanun uygulanıyor. O Kanun'daki hükümler Türk mevzuatının ve iç hukukumuzun bir parçasıdır. Türkiye'nin kadına karşı şiddet ve kadına karşı cinayetle mücadelesi İstanbul Sözleşmesi'ne indirgenemez, indirgenirse Türkiye'ye bu, büyük haksızlık olur." diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER