Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bazılarının hakaret için kullandığı ?Kara Fatma´ aslında kimdir?

Tarihini yeterince bilmeyenlerin hakaret olarak kullandığı ?Kara Fatma? Kurtuluş Savaşı´nın kahramanlarından birisiydi. Gazi Üsteğmen Fatma Seher Hanım, İstiklal Savaşı´nda 300 kişilik birliğin komutanıydı. Devletin bağladığı gazilik maaşının kuruşuna bil

Bazılarının hakaret için kullandığı ?Kara Fatma´ aslında kimdir?

Türk halkı, kadın-erkek demeden Kurtuluş Savaşı´nda destan yazdı. Aradan geçen yıllara rağmen o kahramanlar hiçbir zaman unutulmadı. Tıpkı ufak tefek görüntüsüne tezat cesaretiyle, kurtuluş mücadelesine destek veren Fatma Seher Erden ya da namıdiğer Kara Fatma gibi.

 

Erzurumlu Yusuf Ağa´nın kızı olan Kara Fatma, ilk cephe mücadelesini kocası Derviş Bey´le birlikte Balkan Savaşı´nda verdi. Balkan Savaşı sırasında Edirne´de, Yanık Kışla´da düşmanla çarpıştı. Ardından I. Dünya Savaşı başladı. Ailesinden kendi gibi yürekli on kadını yanına aldı ve Kafkasya Cephesi´ne gitti. O sırada eşi Derviş Bey, Sarıkamış´ta şehit düştü. Buna rağmen durmadı, vatan aşkıyla cepheden cepheye koşmaya devam etti. Yanında iki oğlu ve kendisi gibi yürekli kadınlar vardı.

Devamı >>>

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER