Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAYRAMA GÜNLER KALA KURBANLIK FİYATLARI EL YAKIYOR

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre el yakıyor. Üç farklı kurumun vekalet ücretlerinin yanı sıra kurban pazarlarında da aynı durum izleniyor.

BAYRAMA GÜNLER KALA KURBANLIK FİYATLARI EL YAKIYOR

Kurban bayramına 2 haftadan daha az bir süre kaldı. Kurbanlık vekalet ücretleri 2-3 hafta önceden belli olurken, kurbanlık pazarlarında yüksek fiyatlar şaşırtıyor.

Geçtiğimiz yıla kıyaslandığında kurbanlık fiyatlarında ciddi bir yükseliş gözlemleniyor. Kurbanlık pazarlarında küçükbaş kurbanlık fiyatları 750 lira ile 3 bin 500 lira, büyükbaş ise 5 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor.

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından düzenlenen basın toplantısında kurbanlık fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yer aldı. Bayraktar tarafından yapılan açıklamada kg olarak büyükbaş fiyatlarının İstanbul´un Avrupa yakasında 19-23 lira, Anadolu yakasında 23-25 lira, Ankara´da 18-22 lira, İzmir´de ise 17-22 lira civarında olduğu bilgisi yer aldı. Küçükbaş fiyatlarında ise kg olarak İstanbul´un Avrupa yakasında 24-26, Anadolu yakasında 25-28, Ankara´da 18-20, İzmir´de ise 22-26 lira civarında olduğu açıklandı.

 

Bayraktar´a göre fiyatlar geçtiğimiz yıla kıyasla büyükbaşta %8,6, küçükbaşta ise %11,2 artış gösterdi. Bayrak ayrıca toplamda 5 milyon kurbanlık olduğunu açıklarken büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının kurban bayramındaki satışları karşılabileyecek düzeyde olduğunu açıkladı.

2018´de kurbanlık vekalet ücretleri ne kadar?

Kurbanlık vekalet ücretleri, Temmuz ayının son haftasında belli oldu. Kurum ve vakıfların yurt için ve yurtdışı kurbanlık fiyatları açıklandı.

Buna göre; Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içi vekalet ücreti 850 lira, yurt dışı 625 lira, Kızılay´ın yurt için vekalet ücreti 750 lira, yurt dışı 590 lira, İHH´nin ise yurt içi ve yurt dışı vekalet ücreti 750 lira olduğu açıklandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER