Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Baykal ölmeden önce Erdoğan gerçeğini böyle açıkladı: Çok kızardı

Deniz Baykal’ın Erdoğan’a siyaset yolunu açtığı eleştirilerine çok kızdığını açıklayan gazeteci Yalçın Bayer bu konuyla ilgili “çok kızdığını bizzat ben gördüm” diye yazdı.

Baykal ölmeden önce Erdoğan gerçeğini böyle açıkladı: Çok kızardı

Deniz Baykal’ın Erdoğan’a siyaset yolunu açtığı eleştirilerine çok kızdığını açıklayan gazeteci Yalçın Bayer bu konuyla ilgili “çok kızdığını bizzat ben gördüm” diye yazdı.

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin 4. Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ın hayatını kaybettiğini duyuruldu. 20 Temmuz 1938’de doğan ve 84 yaşında vefat eden Deniz Baykal belki de siyasi hayatı boyunca CHP kanadından en çok eleştiriyi siyasi yasağı bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasağının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı girişimler üzerinden aldı.

BAYKAL’IN ÇOK KIZDIĞI ERDOĞAN ELEŞTİRİSİ

Bu konuya Hürriyet gazetesindeki köşesinde değinen gazeteci Yalçın Bayer “CHP’nin 4. Genel Başkanı toprağa veriliyor: Baykal, Erdoğan’ı nasıl tanıyor?” başlığıyla Deniz Baykal’ın ağzından yaşanan durumu anlattı.

Deniz Baykal’a bu yönde eleştiriler geldiğinde çok kızdığına bizzat şahit olduğunu ifade eden Bayer şunları yazdı

"Baykal’ın Recep Tayyip Erdoğan’a siyaset yolunu açtığı iddialarına dönük eleştirilere Baykal’ın çok kızdığını bizzat ben görmüşümdür. Aydın çevrelerin katıldığı bir Taksim toplantısında, kendisine bu konuda yöneltilen bir soruya sert bir cevap vermiştir: “Sayın Erdoğan, seçilmiş gelmiş, partisi Anayasa’yı değiştirecek milletvekili sayısını (O zaman Meclis 550 üyeliydi; AK Parti 364, CHP 177, bağımsız 9) sağlamıştı. Ben Avrupa Konseyi üyesi idim. Avrupalı üyelerden büyük eleştiri alıyorduk, ‘Büyük başarı gösteren bir partinin genel başkanı niye parlamentoya giremiyor, başbakan olamıyor?’ diye.

Milletvekilinin anlatımına devam ediyoruz: “Çok samimi olarak söylemeliyim, Baykal’ın demokrasiye inanan bir tarafı vardı. Avrupalı gibi düşünüyordu. Nitekim bu yolu Tayyip Bey’e açtı. Ama birçok konuda Tayyip Bey gibi düşünmüyordu. Tayyip Bey’i güçlü bir lider olarak kabul etmiyordu baştan; belki de dişine göre sayıyordu Erdoğan’ı, ilerisi için... Belki de ‘İşler bana kalır’ diye düşünüyordu Baykal! Fırsatçılık sözünü de kullanabiliriz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER