Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BATI UYARIYOR DERS ALALIM BARİ? ALMAN POLİSİNDEN KÜRTÇE VE TÜRKÇE MESAJ: İTİŞMEYİN!

Erdoğan´ın Köln´de katılacağı camii açılışı öncesi Alman polisi Twitter´dan Türkçe ve Kürtçe mesaj yayınladı: İtişip kakışmayın

BATI UYARIYOR DERS ALALIM BARİ? ALMAN POLİSİNDEN KÜRTÇE VE TÜRKÇE MESAJ: İTİŞMEYİN!

30. 09. 2018 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Köln´de yapacağı cami açılışı nedeniyle Köln polisi, Twitter hesabından aralarında Kürtçe ve Türkçe´nin de olduğu farklı dillerde mesajlar yayınladı.

?MESAFE BIRAKIN´ 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından bugün Köln´e geçen Erdoğan´ın katılacağı cami açılışı nedeniyle polis Köln´de güvenlik önlemleri aldı. 3 binden fazla polisin görev yaptığı cami civarında Erdoğan yanlılarının toplanmasından sonra Köln polisi sosyal medya üzerinden de uyarı ve açıklamalar yayınladı.

Twitter mesajlarında DİTİB ve Merkez Camii´nin bulunduğu Ehrenfeld semtinde toplanan Erdoğan yanlılarına da seslenen polis, mesajlarından birinde ?Kapatılan bölümün ön kısmında bulunan insanlar için çok az alan bulunmakta. Sizin kendi güvenceniz için itişip kalkışmayın, mesafe bırakın? dedi. (HABER MERKEZİ)

Polizei NRW K
 
?@polizei_nrw_k
 
 

Ji bo demeke kurt bû ku li herêmê ya Innere Kanalstraße / komek Vogelsanger Str. serhildane hebû. Hêzên me li ser cîhe ê, hêzên ewlekariyê yên tirk dihatin red kirin. Em lênêrîna ewlehiyê bistînin (*)

 

 

Polizei NRW K
 
?@polizei_nrw_k
 
 

Cami çevresindeki insanalar çağrı: Kapatılan bölümün ön kısmında bulunan insanlar için çok az alan bulunmakta.Sizin kendi güvenceniz içn: itişip kakışmayın, mesafe bırakın.

  •  
    366
  •  
    275 kişi bunun hakkında konuşuyor
  • Editörün Notu: Alman polisinin Kürtçe olarak attığıtvetter´in Türkçesi özetle şu şekilde idi; "Innere Kanalstraße / Vogelsanger Str. Bölgesinde kısa bir süre için. isyan(isyandan ziyade izdiham ifadesi daha uygun düşerdi.) vardı. Güçlerimiz Türkiye´nin güvenlik güçlerine yönlendirildi. Güvenlik hizmeti alıyoruz"


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER