Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Basralı göstericiler öldürülme korkusuyla kenti terk ediyor

Son aylardaki gösterilerde 64 kişinin öldürüldüğü Basra’da göstericiler, öldürülme korkusuyla kenti terk ediyor.

Basralı göstericiler öldürülme korkusuyla kenti terk ediyor

Irak'ın güneyinde bulunan Basra şehrinde hükümet karşıtı gösterilerde geçtiğimiz ay bile 12 aktivist öldürüldü. Gösterici ve aktivist ölümlerinin artması üzerine birçok kişinin kenti terk ettiği belirtiliyor.

K24’e konuşan Sefa Iraki isimli Basra sakini, “Çadırlarımızı kaldırıyoruz. Eğer taleplerimiz yerine getirilmezse Basra vilayetini Irak’tan ayıracağız” diyor.

Halen kentin farklı semtlerinde göstericilerin izlerini görmek mümkün. Kentin caddeleri, öldürülen göstericilerin resimleriyle dolu. Birçoğunun resmi ise Abdulkerim Kasım Meydanı’nda duruyor.

Birkaç gün önce öldürülen göstericilerden Omer Fazli’nin yakını Raid Husin, halen taziyelerinin devam ettiğini belirterek, “Omer’in öldürülmesinin ardından gösterilere katılan aktivistlerin büyük çoğunluğu Basra’yı terk etti” diyor.

Raid Husin, “Göstericilerin çoğu ya hapiste ya da kaçtı. Çoğunun can güvenliği yok. Bazıları işten çıkarıldı. Basra göstericiler için büyük bir cehenneme dönüşmüş durumda, hepsi kaçtı. Milisler ve silahlı grupları onları öldürüyor” diye konuştu.

Resmi olmayan rakamlara göre Basra’da sadece geçtiğimiz ay 12 gösterici öldürüldü. Kaybolduktan sonra kendilerinden haber alınmayan onlarca gösterici ise bu rakama dahil değil.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER