Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BASKETBOLUN ALTIN ÇOCUĞUNDAN ESPRİLİ YORUM

Ribaund dergisine konuşan Türk basketbolunun altın çocuğu Furkan Korkmaz, Cedi´nin LeBron James için kendisini ekmesi konusunda, ?Cedi´nin LeBron tercihi mantıklı bir seçim!.. Biz her zaman görüşebiliriz. Onun yerinde olsam ben de LeBron için Cedi´yi eker

BASKETBOLUN ALTIN ÇOCUĞUNDAN ESPRİLİ YORUM

Talihsiz sakatlık ile başladığı NBA serüveninde Yaz Ligi´nde klasını konuşturan, 12 Dev Adam´ın Karadağ ve Slovenya ile oynadığı maçta izleyenleri mest eden Furkan Korkmaz, Ribaund dergisine verdiği röportajda önemli tespitlerde bulundu. Cedi Osman´ın LeBron James ile görüşmek için kendisini ekmesinden, gelecek planlarına bir çok konuyu yorumlayan Furkan, Milli Takım´a bağlılığını da duygusal cümlelerle ifade etti. İşte Türkiye´nin üzerine titrediği genç yıldızın açıklamaları?

?Altyapıda birlikte oynamasak da Cedi ile uzun süredir tanışıyoruz. Anadolu Efes´te birlikte sayısız maça çıktık. Ağabeylerimiz yavaş yavaş emekli olunca Milli Takım´da sıra yavaş yavaş bize geldi. İyi bir jenerasyon var. Bu Milli Takım´da oynamaktan büyük keyif alıyorum. Ama Cedi´yi hem karakter, hem de basketbol oyun çok iyi tanıyorum. Kendini çok geliştirdi. Onunla birlikte oynamak ekstra keyifli. Çok konuşulan Cedi´nin beni ekip LeBron James ile görüşmesi benim açımdan kesinlikle sorun değil. Bence daha güzel bir seçim yaptı. Biz her zaman görüşebiliriz. Onun yerinde olsam ben de LeBron için Cedi´yi ekerdim sanırım!?

?Küçük yaştan beri Milli Takım forması giyiyorum. Yaklaşık dört senedir A Milli Takım´dayım. Her seferinde ayrı bir gurur yaşıyorum. Maçların tüm yıla yayılması kötü oldu. Çünkü sezon içindeki maçlara gelemiyoruz. Oynamak için içimiz gidiyor. ABD´de Türkiye hasreti çekip, ülkemizi özlüyoruz. O nedenle Milli Takım forması giymek belki de daha anlamlı bir hal alıyor. Dünya Kupası´nda olmayı çok istiyoruz. Milli Takım konusundaki en büyük hayalim; Avrupa, dünya şampiyonu olabilmek ve Olimpiyatlar´da altın madalya kazanmak. U18 Milli Takımı ile Konya´da bir şampiyonluk yaşadım. Ama A Milli Takım ile bu başarıya ulaşmak daha farklı olur sanırım.?

?Efes´in bendeki yeri çok ayrı. NBA öncesi bir Banvit deneyimim olsa da Anadolu Efes yetiştiğim kulüp. Furkan Korkmaz olma fırsatını orada yakaladım. Banvit´te özgüveni tekrar yakaladım. Beni samimi şekilde sahiplendiler. Banvit´te kedimi bir evlat gibi göremeye başlamıştım. O nedenle Banvit´in yeri de ayrıdır.?

?ABD´ye alışmam iki ayı buldu. NBA´e gitmek sadece basketbol oynamak değil. Oradaki ortama, kültüre de alışmak gerek. Geçen seneki hedef play-off´tu. Bunu başardık ve yarı finale kadar ilerledik. Şimdi hedefin bir tık ileri taşınması lazım. NBA finali neden olmasın??



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER