Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başkanların bu iddialardan haberi var mı?

ADNAN ÖKSÜZ- 10.08.2018

Başkanların bu iddialardan haberi var mı?

Şu habere öncelikle dikkatinizi çekmek istiyorum;

?Avrupa ve Anadolu yakalarının öne çıkan belediyeleri Şişli ve Kadıköy´ün belediye başkanları H. Hayri İnönü ve Aykurt Nuhoğlu, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı´nda Koruncuk Vakfı yararına kulaç attılar. Çocukların geleceğine katkı sağlamak için ?İki Başkan Yüzüyor, Çocuklar Sevgiyle Büyüyor´ isimli bir kampanya başlatıldı. Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü yarışı 1 saat 18 dakika 11 saniyede tamamlarken, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da yarışı 1 saat 16 dakika 55 saniyede tamamladı.

Kampanya kapsamında bağışlar 5 Ağustos Pazar gününe kadar Adım Adım Platformu üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adım Adım Platformu´nda Hayri İnönü ve Aykurt Nuhoğlu için açılan kampanya sayfaları üzerinden yapılan bağışlar korunma ihtiyacındaki çocukları sevgi ve güvenle büyüterek topluma kazandırmak için çalışmalar yapan Koruncuk Vakfı´na katkı sağlayacak.

Kampanya kapsamında, ?Ben de Sayın Hayri İnönü ile birlikte yüzerek çocukların güvenle, sevgiyle ve eğitimle büyümesine katkı sağlamak ve farkındalık oluşturmak için Koruncuk Vakfı yararına yüzdüm´ cümleleri öne çıkıyor, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu´nun?? (22 Temmuz 2018- gazete ve ajanslar).

***

Şimdi?

Koruncuk Vakfı nedir diye bir bakalım mı?

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı´nın (TMKÇV) belli başlı hizmet alanı nedir?

TKMÇV, bundan 26 sene önce, -1992 yılında- ?kimsesiz çocukların bakımı için? Avusturya merkezli SOS Uluslararası Çocuk Köyleri Kurumu´nun çocuk köyü modeline uygun olarak İstanbul Bolluca Çocuk Köyü´nü hizmete açtı.

Bolluca Çocuk Köyü´nün giderlerinin ?Dünya Kiliseler Birliği? tarafından karşılandığı çok konuşuldu, tartışıldı.

Tartışılan konulardan biri de, bu çocuk köylerinin ?misyonerlik? faaliyetlerine hizmet ettiği yönünde?

?Misyonerler, Hıristiyanlık propagandası yapmak için; özel okullar, hastaneler, kütüphaneler, yabancı dil öğretim merkezleri, sığınma evleri, öksüz yurtları ve pansiyonlar kurmakta, kimsesiz çocuklara çocuk köyleri kurmakta, yoksul ailelere maddî yardımda bulunmakta kitap, broşür, dergi basıp dağıtmakta çeşitli sanat etkinliklerinde bulunmakta...?

?Misyonerleri bazen bir doktor, bazen bir hemşire, bazen bir öğretmen, bazen herkesin yardımına koşan bir eleman olarak görebilirsiniz. Örneğin, ?Yeni meslekleriyle de misyoner rahibe kardeşler, Hıristiyanlık prensiplerini telkin ettiler. Türk müfettişleri onlara ihtar yöneltmelerine rağmen onlar Hıristiyanlık dualarını öğretiyorlardı´ diyor bir misyoner hatıralarında.?

?1960´tan sonra da Anadolu´yu karış karış gezen Barış Gönüllüleri adlı misyonerler, Türkçe broşürler dağıtarak basın-yayın organları yoluyla da kendisini göstermiştir. ABD ile yaptığımız ikili antlaşmalar çerçevesinde Türkiye´ye getirttiğimiz sözde barış gönüllüleri, etnik ve dinsel temele dayalı yıkıcı, bölücü ve ayrılıkçı faaliyetler yapmışlar, PKK´nın temellerinin oluşumunda rol almışlardır.?

Koruncuk Vakfı kurucuları arasında, ?Boğaziçi Lions Kulübü Derneği?, ?Karaköy Lions Kulübü Derneği?, ?Levent Soroptomist Kulübü Derneği? dikkat çekiyor.

***
Şu kadarını söyleyeyim; bu kuruluşla ilgili çok daha farklı iddialar da var?

Bugüne kadar bu iddialar hep dillendirildi, dillendiriliyor.


Destek olmak amacıyla kulaç attıkları bir kuruluşla ilgili bu türden iddiaların olduğundan haberdar mı acaba, Belediye Başkanları Hayri İnönü ve Aykurt Nuhoğlu?

Pek sanmıyorum. Peki, ya siz!

NEYİN NESİ BU ÇOCUK KÖYLERİ!

ÇOCUK köyleri oluşturmak da misyonerlerin yeni sayılabilecek çalışma alanlarından birisi.

Bunun bir örneği SOS?Kinderdof İnternational (SOS Çocuk Köyleri Birliği) tarafından, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ile ortaklaşa, Gaziosmanpaşa ilçesi Bolluca mevkiinde yapılan çocuk köyü?

Bir iddiaya göre, bu köyün masraflarının tamamına yakını, Dünya Kiliseler Birliği´nin yan kuruluşu olarak faaliyet gösterdiği ileri sürülen Uluslararası SOS Çocuk Köyleri Birliği tarafından finanse ediliyor. Köy; 2 katlı dublex, süper lüks villa şeklinde evlerden ve idari binalar ile işletme için gerekli tesislerden oluşuyor.

Şuraya dikkat; 1979 yılında misyonerlerin bu bağlamdaki çalışmaları, halkın yoğun tepkisini çekince durduruldu. Müracaatları birçok defa geri çevrildi. Ama yılmadılar; vakıflarının ismini değiştirerek ve tüzüklerini Türk mevzuatına uydurarak tekrar teşebbüste bulundular. Uluslararası Çocuk Köyleri Birliği tarafından verilen 3,5 milyon marklık yardımla yapımına başlanan köy, şu anda aktif?

Bolluca Çocuk Köyü dışında aynı vakfa bağlı olarak Urla Çocuk Köyü de faaliyetini sürdürüyor.

0-13 ve 13-21 yaş aralığındaki çocuklar-gençler bu evlerde barınmakta.

Çocuk köylerini bünyesinde barındıran ?Koruncuk Vakfı?na 17.12.1989 tarih ve 1989/14827 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Vergi Muafiyeti hakkı tanındığını da hatırlatmış olayım?

VERİLMEYEN RANDEVU! HÂLÂ BEKLİYORUM!

Unutmadan sorayım; Bolluca Çocuk Köyü´nde ve Urla Çocuk Köyü´nde cami-mescit var mı, yok mu?

Çocuk köyleri ile daha önce yazdığım bir yazıya (Bu Gösteriye Dikkat, 21 Eylül 2013, Milli Gazete) ilgili kurumdan cevap gelmişti. Şöyle denilmişti açıklamada;

?Arnavutköy Bolluca Köyü´nde bulunan Çocuk Köyü, her ne kadar ismi çocuk köyü olsa da, devletin kurumları ile iç içe olan ve devletin koruması altındaki çocukları barındıran bir vakıf tesisidir. 1996 yılından beri devlet kurumları ile yaptığı protokoller ile çalışmaktadır. Bu tesisin işletilmesi ile ilgili hiçbir gizem bulunmamaktadır. Tesis tamamen devletin denetimi altında çalıştırılmakta ve gelenek ve göreneklerimize uygun, iyi eğitilen, bu eğitimi de devletin kurumlarından, dini eğitimlerini ise yine devletin tayin ettiği din görevlilerinden alan çocuklar yetiştirmektedir??

Ben de bu açıklama üzerine bir çağrıda bulunmuştum ve şunu ifade etmiştim; ?Mademki, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı´na ait Bolluca Çocuk Köyü hakkındaki iddiaları abartılı ve gerçek dışı buluyorsunuz. O halde müsait olduğunuz bir gün Milli Gazete ekibini Bolluca Çocuk Köyü´nde ağırlar mısınız??

***
Merakınızı hemen gidereyim; aradan 5 yıl geçti, hâlâ randevu bekliyorum?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz