Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başkan´ın dökülen adamları

Serdar TURGUT

Başkan´ın dökülen adamları

Başkan Trump´ın seçim döneminde Ruslarla işbirliği yaptığı iddiasını soruşturmakta olan özel savcı Robert Mueller hedefine koymuş olduğu Trump´a adım adım çok itinalı bir şekilde, onu her yönden çevreleyerek  yaklaşıyor. İlk önce başkanın adamlarını birer birer adaletin pençesine aldı. Onları soruşturmaları tamamlandı, mahkemeye sevk edildiler.

Onlardan Trump aleyhine aldığı bilgilerle de savcı Mueller şimdilik saklı tutulan Trump dosyasını da tamamlamak üzere.

Özel savcının 2019 yılı içinde bir açıklama yaparak büyük sarsıntılara yol açması bekleniliyor.

Robert Mueller

Robert Mueller

TÜM BAŞKANLIĞI ASLINDA TOPAL ÖRDEK 

Trump daima bu tehdit altında yaşıyor. Tüm başkanlığı bir ´topal ördek sendromu´na bu yüzden dönüştü denilebilir. Her an görevden alınma tehdidi altında olduğundan zaten çalışmaz halde olan Beyaz Saray daha da durma noktasına gelmiş durumda.

Başkan´ın düşmüş adamlarından ilk haber Mike Flynn´dan geldi.

Onun soruşturma ve istenilen ceza hakkındaki mahkemeye verilen not çok ilginçti.

Raporda yazılı olanların çoğu sansürlü halde, neler içerdiğini bir tek Mueller ve hakim biliyor. Açıklandıklarında tam anlamıyla siyasi bir deprem yaşanacak Washington´da.

Şehirde o gizlenen bölümlerde nelerin yazıldığı konusu konuşuluyor her yerde.

Mike Flynn bir yıldır FBI ile tam işbirliği içinde çalışmış. Tam 19 defa ifadesi alınmış. Hiç yalan söylemediği ve bildiği her şeyi anlattığından savcı ona ceza verilmemesini istedi.

TRUMP NE YAPACAK?

Diğer iki başkan adamı ise onun kadar şanslı değiller. Güya onlar da işbirliği yapmayı kabul etmişlerdi ama onların yalan söylediği tespit edildiğinden savcı onlar hakkında hapis istedi.

Trump´ın eski avukatı Michael Cohen ile eski kampanya yönetmeni Paul Manafort şimdi Trump tarafından affedilme umudu ile yaşıyorlar. Trump bunu da yaparsa, bunun da büyük bir siyasi krizi de tetikleyeceği  söyleniliyor Washington´da.



Anahtar Kelimeler: Başkan dökülen adamları

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz