Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başkan´a zor soru: TÜRGEV´e 5 milyon yardım yaptın mı?

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemali Marasalı, Malatya´da bir belediye başkanının TÜRGEV´e 5 milyon bağış yaptığını söyledi.

Başkan´a zor soru: TÜRGEV´e 5 milyon yardım yaptın mı?

Saadet Partisi Battalgazi ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Battalgazi belediye binasını hangi belediye başkanının kullanacağını sordu. Seçildikleri takdirde su fiyatlarını yüzde 50 indireceklerini kaydeden Marasalı, Malatya´da bir belediye başkanı tarafından TÜRGEV´e 5 milyon lira bağış yapıldığını söyledi.

Saadet Partisi Battalgazi ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi İl Müfettişi Mehmet Kaya Asiltürk ve partililer katıldı.

SAADET PARTİSİ´NE İFTİRA ATIYORLAR

Parti İl Binasında gerçekleştirilen divan toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Müfettişi Mehmet Kaya Asiltürk, Saadet Partisi´nin Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Mustafa Sertkaya olduğunu açıkladı. Asiltürk şöyle konuştu; ?İki siyasi parti gözüküyor, üçüncüsü de aday çıkardı ama basında pek yer bulmadı. Birisi Cumhur İttifakı´nın adayı olan zat bir diğeri ise Millet İttifakı´nın adayı olan kişi. Bugüne kadar bir aday Saadet Partisi´ni, bizi destekleyecek, bize oy verecek diye propaganda yaptı. Ama Saadet Partisi adayı olacağını hep söyledik, söylememize rağmen bu propagandalar devam etti. Saadet Partisi´nin Battalgazi Belediye Başkan Adayı Avukat Mustafa Sertkaya Bey´dir, kendisi Pütürgelidir. Şuanda İstanbul´da, inşallah en kısa zamanda gelecek hem kendini burada tanıtacağız hem de Battalgazi´de en fazla oyu almak ve kazanmak için de elinden gelen bütün gayreti sarf edecektir.?

 

Saadet Partisi´nin başka partiler ile ittifak yaptığını belirterek, partilerine iftira atıldığını belirten Asiltürk, ?Saadet Partisi´ne iftira ediyorlar, Saadet Partisi´ni birilerine yakıştırmak suretiyle partimize verilecek, kendilerinin kamuoyu araştırmalarında gördükleri oyu sizlere kanalize etmeye çalışıyorlar.  Saadet Partisi bir başka parti ile ittifak yapıyor diyenler ancak iftira edenlerdir başka bir şey değildir. İktidar olduğu halde tek başına seçime giremeyen bir siyasi partinin, tek başına 81 ilde ve ilçelerde seçime giren bir siyasi partiye kalkıp da ´Başka bir siyasi partiyle ittifak yapıyorsun´ diyenler onun cevabını nasıl biliyorlarsa öyle düşünsünler.? Diye konuştu.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da konuşmasında ?Doğada tabi olan bir şey var; çiçek büyürken saksı küçük kalırsa ya çiçek ölür yada saksıyı değiştirmek zorunda kalırsınız. Maalesef bu örnek tam Malatya´mız için bire bir uyan bir örnek. Malatya insanı Malatya´dan daha hızlı büyüdüğü için, Malatya´nın yapısı kendisine küçük geldiği için her yıl binlerce nitelikli insanımızı, parası olan insanımızı, eğitimli olan insanımızı büyük şehirlere kaptırıyoruz ve maalesef eğitimden yoksun olan, parası olmayan yada imkanı olmayan insanları buraya göç olarak alıyoruz.? Dedi.

?HANİ SARAYLARI KENDİNİZ İÇİN YAPTIRMIYORDUNUZ??

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Battalgazi belediye binasını hangi belediye başkanının kullanacağını soran Marasalı oldukça sert eleştirilerde bulundu ve şöyle konuştu; ?Ben Büyükşehir belediye başkanı seçilirsem Battalgazi için yaptırdığım sarayda oturuyorum diyeceksin, peki Büyükşehir binası ne olacak? Büyükşehir binasını Yeşilyurt´a vereceksin. Battalgazi´yi de Hanımın Çiftliği´ndeki eski belediye binasına vereceksin. Hani bu sarayları kendiniz için yaptırmıyordunuz, hani bu saraylar halk içindi, Battalgazi halkının idi. Seçildiğimiz zaman Büyükşehir binası nerde ise Büyükşehir Belediye binasında halka hizmet vereceğiz. Battalgazi Sarayı Battalgazi halkınındır, Yeşilyurt´ta kendi yerinde hizmet verecektir. Sizin seçim arabalarınız kendi benzininizle, mazotunuzla, kendi paranızla kiraladığınız araçlarla gezerken AK Parti için gezen araçlar sizin cebinizden çıkan paralar ile finansa ediliyor. Ama bunları ne ile belgeleyeceksiniz? Minareyi çalan kılıfını uyduruyor.?

?SU FİYATLARINI YÜZDE 50 İNDİRECEĞİZ?

Seçildikleri takdirde su fiyatlarını yüzde 50 indireceklerini kaydeden Marasalı, ?Su fiyatlarını yüzde 50´ye indireceğiz Allah´ın izniyle. Çünkü bu su parası milletin makam arabasına, hanımının altındaki arabaya ya da israfa gidiyor. Bu israfı kesersek, bu su paralarını yüzde 50 ucuzlatacağız. Bu da size karşı verilmiş bir sözümdür.? Diye konuştu.

ESENLİK´İN KAYBOLAN İTİBARINI YENİDEN İMAR EDECEĞİZ

Esenliğin Malatya´nın bir markası olduğunu belirten Marasalı, seçildikleri takdirde Esenlik´in kaybolan itibarını yeniden imar edeceklerini ifade etti. Marasalı; ?2. büyük sözüm Esenlik, Malatya´nın bir markasıyla. Bu arkadaşlar gelinceye kadar sadece ismine 300 milyon lira para veriyorlardı. Şimdi ne yaptılar? Esenlik´i aldığı malın parasını ödeyemeyen, iş adamının sırtından kamburu olarak kalan, ulusal markaların mal vermediği bir marka haline getirdiler. Biz Esenlik´in kaybolan itibarını Allah´ın izniyle yeniden imar edeceğiz. Bütün işadamlarını tekrar kuyruğa girip mal vermek için ısrar ettiği bir marka haline dönüştüreceğiz. Artık belediyenin yan şirketi olmaktan çıkarıp belediyenin öz ve öz malı haline getireceğiz. Bütün borçlarını kapatacağız. Malı peşin olarak almasını sağlayacağız ve diğer büyük marketlerden daha ucuza mal satar hale getireceğiz. Biz size belediye önünde sebze meyve satacağız diye söz vermiyoruz. Kabzımallık yapmayacağız. Önümüze önlük bağlayıp popülist politikalarla 1 kilo elma, 1 kilo portakal tart sorusuna muhatap olmayacağız. Esenliği öyle bir yöneteceğiz ki Esenlik Malatya´nın en ucuz markası, en ucuz marketler zinciri olacak inşallah.? İfadelerini kaydetti.

Malatya´daki iş yerleri ve sosyal tesislerin peşkeş çekildiğini ifade eden Marasalı, ?Bir başka husus bedavaya verilen işyerleri. Şimdi Sümer parkta yahut da başka yerlerde sosyal tesisler var bu sosyal tesisler eşe, dosta, akrabaya peşkeş çekiliyor. Araştırabilirsiniz hiç bir tane CHP´li yoktur onların içinde, bir tane Saadetli de yoktur. Hepsi Adalet ve Kalkınma Partisi´nin tanınmış bilinmiş simaları. Bunlara veriliyor. Zarar edilirse, eğer adam zarar ediyorsa belediye tutup bu ihaleyi iptal ediyor, geri alıyor. Eğer adam para kazanıyorsa belediye komik rakamlarla geçirmek zorunda kalıyor. Bu rakamları düzelteceğiz. Ya adam gibi fiyatlarla belediyenin yerlerini kiralamış olacaklar, yahutta yeniden ihaleye çıkaracak inşallah.? Dedi.

TÜRGEV´E 5 MİLYON LİRA BAĞIŞ YAPTIN MI, YAPMADIN MI?

Malatya´da bir belediye başkanı tarafından TÜRGEV´e 5 milyon lira bağış yapıldığını belirten Marasalı şöyle konuştu; ?Bir başka husus otobüs fiyatları. Dünyanın hiçbir yerinde belediye otobüs fiyatları, minibüs ücretlerinden daha pahalı olmaz. Ama Malatya da öyle. Niye? Çünkü Yolsuzluk büyük, israf büyük. Efendim yolsuzluk diyorsun. Evet siz 5 milyon lira TÜRGEV´e para bağışlarken bunu Malatya halkına sordunuz mu? Sayın başkan, dürüst başkan, herkesin borçsuz belediye başkanı diye lanse ettiği başkan. 5 milyon lira TÜRGEV´e bağış yaptın mı, yapmadın mı? Bunu bana söylemek bildirmek senin görevin. Ya da bundan önceki başkanlar TÜRGEV´e yurt kiralayıp belediye cebinden işletme hakkı verdiniz mi vermediniz mi? Eğer bu bir uygulama ise Anadolu Gençlik Derneği ya da bir başka derneğe de aynısını yaptınız mı, yapmadınız mı? Eğer yaptığınız iş yanlış değilse bunu çıkıp basına deklare ettiniz mi etmediniz mi? Edemezsiniz niye? Çünkü gizli kapaklı yapılan işler.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER