Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başkan ve etrafındakilere Türkiye için uyarılar

REŞAR NURİ EROL- 15.08.2018

Başkan ve etrafındakilere Türkiye için uyarılar

Üstat her gün önemli uyarılar yapıyor ama başta Başkan olmak üzere,duyan yok!

Bu uyarılar kısa ve öz uyarılar; dört ayrı uyarının özünü topluca aktarıyorum.

Başkan ve etrafındakilerin ?derin uykudan uyanmaları´ dua ve dileklerimizle?

?Gelecek hafta tehlikeli bir haftadır. Erdoğan´ı cumhurbaşkanlığından indiremezler ama AK Parti başkanlığından basit çoğunlukla indirebilirler. Su uyur düşman uyumaz, haberiniz ola. / Bu hafta www.akevler.org sitesinde iki yazım (1. TÜRKİYE´NİN DÖRT SORUNU; 2. TÜRKİYE´DE DÖRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ) yayınlanmıştır. Erdoğan´a bu iki yazıyı onu seven (varsa) ulaştırsın. Ulaştırmayan bana değil ona ihanet ediyordur. Akevler´in AK Parti´ye ihtiyacı yok, AK Parti´nin Akevler´e ihtiyacı var. Hz. Nuh oğluna, ?Gemiye bin, yavrum´ demişti. Oğlu ise, ?Dağa çıkarım, o beni korur´ demişti. Kurtulmasını istiyoruz. Sığındığı dağlar onu kurtaramayacaktır. Bizim gemimize, Kur´an gemisine binmesi gerekir. / Biz Kur´an´ı yanlış anlıyorsak tartışalım. Kur´an´ın ifadesi ile söylüyorum: İns ve cinden kiminiz varsa gelin tartışalım. Tartışmazsanız; o zaman yakıtı insan ve taş olan cehennemde haşr olacaksınız.? (Dost acı söyler / 13.08.2018)

 

Son yani sonraki kısa ve öz uyarıya geçelim: ?İnsanlık ?işçilik dönemi´nden (kapitalizmden) ?ortaklık dönemi´ne geçmektedir. Bu, tarihi gelişmenin bir aşamasıdır. Marks, ?Dünya kapitalizmden sonra sosyalizme geçecek, sosyalizmden sonra komünizme geçecek´ diyordu ama komünizmi açıklayamıyordu. İbn-i Haldun ve Marks doğru teşhisler koymuşlardı ancak teşhisleri eksikti. İnsanlık Marks´ın sosyalizminden sonra ne olduğu açıklanmayan komünizme değil, ortaklık düzenine geçecektir. / Karşılıksız para dönemi sona ermektedir. Tahrip edici silah gücü ile dünyayı yönetme sona ermektedir. Ortaklık dönemi ve hakemlerden oluşan yargının dengelediği ulus devletler düzeni gelmektedir. TÜRKİYE uygarlığın merkezindedir, görevi ortaklık düzenini dünyaya öğretmektir. Ya bu görevi yapar ya da yıkılır gider. Bunu ben söylemiyorum, Kur´an diyor. ?Sizden başka kavimle istibdal eder, sonra onlar sizin gibi olmazlar´ diyor (Muhammed, 47/38). Tarihin akışını değiştirecek yoktur. / Ortaklık düzeni gelecektir. Ortaklık düzenine sahip çıkanlar galip geleceklerdir. Ortaklık DÜZENİ; a) Semt Kooperatifleri, b) Dayanışma Ortaklıkları, c) Genel Hizmetler, d) Emek Karşılığı Para, e) Hakemlik, f) Yerinden Yönetim Sistemleri ile gelecektir.? (Savaşın aslı, 12.08.2018)

 

?Yalnız Dolar yükselmiyor. Altın, Dolar, Euro, Sterlin yani bütün paralar TL karşısında değer kazanıyor. Bu sadece enflasyonla açıklanabilir. Neden enflasyon oldu? / 1) Bir ülke ancak artık emekle yatırım yapabilir. Yoksa daha fazla borçla yapılır. Borç faiz yükünü getirir. Dolaysıyla artan borcun faizi kadar enflasyon kaçınılmazdır.2) Üretici emek artmalıdır. Genel hizmetteki artma (sağlık, kitapları bedava dağıtma vs.) bunlar hep enflasyonun kaynağıdır.3) Sosyal güvenliği artırırsanız harcama çoğalır ve enflasyon olur.4) Türkiye´deki enflasyonun ana kaynağı yap-işlet-devret modelidir.5) Başka bir kaynak, yurt dışı emeğe konmuş barajlardır, yetişmiş emeğin dışarıya transferidir. / Ağrılar hasta etmez, hastalık ağrıları getirir. Acıyı uyuşturucu ile dindirebilirsiniz ama hasta iyileşmez, erken ölür. / Plan olmalıdır. Çözüm ortaklık sistemi, kooperatifçilik ve Akevler´dedir.? (Türkiye ekonomisi, 09.08.2018)

?Türkiye´nin 4 hayati sorunu var: a)Yap-işlet-devret sorunu, b)Dış borç sorunu, c)Enflasyon sorunu, d)Kriz sorunu. /Bu sorunların çözümleri VARDIR: A) Yap-işlet-devret olarak yapılanların tamamı dış borca çevrilecek, bu yerler Türkler tarafından işletilecek. b) Dış borç iç borca çevrilecek. c) Dolar borcu mal borcuna çevrilecek. d) Borç iştirake çevrilecek, faiz yerine kredileşme ikame edilecek. / Türkiye Osmanlı zamanındaki kadar zayıf değildir. Osmanlı; a) Büyük toprakları yönetiyordu. b) Teknoloji daha Osmanlı´ya gelmemişti. c) Batı´nın karşısında bir güç yoktu. d) Ülkenin yarısından fazlası azınlık idi. / Bugün Türkiye kendini ayakta tutacak durumdadır; AK Parti intiharda ısrar etmese.? (Türkiye´nin 4 hayati sorunu (ve çözümleri), 08.08.2018)

Teşhis ve tedavi, çare ve çözümlerin detayları ile devam ederiz, inşallah?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz