Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAŞKAN ERDOĞAN, BİNALİ YILDIRIM´A DEVLET ŞEREF MADALYASI VERECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde TBMM Başkanı Binali Yıldırım´a Devlet Şeref Madalyası verecek.

BAŞKAN ERDOĞAN, BİNALİ YILDIRIM´A DEVLET ŞEREF MADALYASI VERECEK

Bugün, TBMM Başkanı Binali Yıldırım´a Devlet Şeref Madalyası verilecek.

4 Temmuz´da yayımlanan 698 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile ´Devlet şeref madalyası, devlet övünç madalyası ve devlet üstün hizmet madalyası ile devlet nişanı, cumhuriyet nişanı ve liyakat nişanı verilecekleri doğrudan tespit etme´ yetkisi Cumhurbaşkanı´na verilmişti. 

MADALYA VERİLEN BAZI İSİMLER

Devlet Şeref Madalyası ilk olarak 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı´ya verildi. 28 Ağustos 1998´deki törende madalyayı Karadayı´ya, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel taktı. Devlet Şeref Madalyası verilen ikinci isim Demirel oldu. Süleyman Demirel´in madalyası, cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmasından bir ay sonra, 16 Haziran 2000´de düzenlenen törenle halefi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet  Sezer tarafından verildi. Bir diğer madalya, 2002 yılında, Bülent Ecevit hükümetinin teklifi, Cumhurbaşkanı Sezer´in tevcihiyle Genelkurmay Başkanlığı görev süresi dolan Orgeneral Hüseyin Kıvrıoğlu´na verildi. Devlet Şeref Madalyası sahibi dördüncü isim ise Kuzey Kıbrıs 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş oldu. Denktaş´ın madalyasını 6 Temmuz 2005´te düzenlenen törenle Sezer takdim etti.

Devlet Şeref Madalyası´nın yasal düzenlemesi 1983 yılında yapılmasına rağmen, 1998´e kadar kimseye verilmemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER