Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başına şapka geçirip astılar

Mehmed Şevket Eygi

Başına şapka geçirip astılar

Zalim savcı, Atıf efendi için on sene sürgün cezası istemişti, en zalim mahkeme onun idamına karar verdi. Avukatsız, Yargıtaysız, bugün idam kararı veriyorlar, yarın asıyorlar...

O mahkeme bir zulüm ve şenaat mahkemesi idi.

Atıf efendi asılırken başına şapka geçirilmişti.

Böyle bir şenaati kâfirler bile yapmaz. Yunan gâvuru onu assaydı, başına şapka geçirmeden asardı.

Bunu yapanlar ekfer kimselerdi.

Mazlum Müslümanlara rahmet diliyorum. Masum hocaları idam edenlere lanet ediyorum.

***

Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı mazlumen öldürülmüş, şehid edilmiştir. Ona rahmet diliyorum, zalim ve gaddarlara lanet olsun.

***

Haksız, adaletsiz yere öldürülmüş, zulüm mahkemelerinde süründürülmüş, zindanlarda çürütülmüş, sürgünlerde perişan edilmiş Müslümanları hürmetle yâd ediyor, onlara Cenab-ı Hak´tan rahmet diliyor, kâfir zalimlere lanet ediyorum.

 

 

 

***

Abbasîler devrinde Ehl-i Sünnet imamlarına (din önderlerine), ulemasına, fukahasına, meşayihıne zulm eden, Ahmed b. Hanbel hazretlerini zindanda kırbaçlatan zalim ve dall Mutezile fırkası mensuplarına beddua ediyorum.

***

1930´lu yıllarda, Bursa Ulucamiinde Ezan-ı Muhammedî okuduğu için  tutuklanan, itilip kakılan, işkenceye mâruz kalan kahraman mazlum Müslümana rahmet diliyor, kahr olsun zalimler diyorum.

***

Ceza Kanununun zulüm vasıtası eski 163´üncü maddesini kaldıran merhum Turgut Özal´a rahmet diliyor, o kanunla Müslümanları ezenlere lanet ediyorum.

***

Karanlık küfür devrinde hoca yetiştiren Of ve Hendek ilçelerini, diğer bütün hizmetkâr şehirlerimizi minnetle anıyorum.

***

Zincire vurulup Menemene sürüklenen, orada hastahanede şehid edilen, gasl edilip kefenlenmeyen, cenaze namazı kılınmadan defn edilen şehid-i muhterem Şeyh-i kâmil Erbilli Es´ad efendiyi rahmet ve minnetle anıyorum.

***

On bine yakın camiyi, mescidi, medrese tekke taş mektep imaret hayrat vakıf binalarını yıkan, satan, kiraya veren, evkaf-ı islamiyeyi yağma eden talancı zalim eşkıyayı lanetle anıyorum.

***

Evlerinde kimseye zarar vermeden zikrullah yapan, Risale-i Nur okuyan zavallı Müslümanları yakalayan, zindanlara atan, ezen, süründüren, mağdur eden, çoluk çocuklarını perişan eden zalimlere beddua ediyorum.

***

1930´lu yıllar... Zavallı dalgın bir Müslüman camiden çıkarken namaz takkesini başında unutmuş. Bunu suç sayıp onu tutuklayanları ve tutuklatanları kınıyorum.

***

Zalimleri alkışlayanları kınıyorum.

***

Deccalların ve kezzabların peşlerinden gidenleri uyarıyorum.

***

Halkımızı Resulullahın Dininden, Sünnetinden ve yolundan saptırmak isteyenleri lanetliyorum.

***

Allahın inzal ettiği kudsî ahkâma karşı çıkanlara lanet olsun!

***

Bu arada bütün din sömürücüsü münafık eşkıyayı kınıyorum, lanetliyorum. Onlar harbî kafirlerden daha fazla zarar veriyor. Allah belalarını versin!

***

Müslüman halkı ve gençliği uyarmayan, aydınlatmayan, bilgilendirmeyen, irşad etmeyen, tebliğ ve davet vazifelerini terk veya ihmal eden bütün bilenleri en ağır şekilde kınıyorum.

***

Kaç yıl önceydi?.. Bir televizyon programından şöyle bir tartışma yaşanmıştı:

Rüşvet aldığı iddiaları ayyuka çıkan birisi, ?Belge makbuz göstersinler? deyince karşısındaki:

Ulan (p...) rüşvetin belgesi makbuzu mu olurmuş... cevabını vermişti.

Evet rüşvetler belgesiz, makbuzsuz verilip alınır.

***

Bir Müslüman olarak şunları asla kabul edemem:

  1. Kur´an ?Kısasta sizin için hayat vardır? buyuruyor. Tecavüz ettiği 9 yaşındaki çocuğu, başını taşla ezerek öldüren caninin veya ana baba katilinin idam edilmemesini.
  2. Zinanın suç sayılmamasını.
  3. Allah Resulullah Kur´an düşmanı decacileye ve kezzaplara perestiş edilmesini.

***

Tekrar ediyorum: Bendenizin çok naçiz bir Müslüman olarak vazifelerim vardır. Bu sütunu maydanoz yazılarla işgal edersem, vazifelerime ihanet etmiş olurum.

***

Temel gerçek: Kur´ana, Sünnete, Şeriata uyan necat bulur, iflah olur; onlara sırtını dönen, onları terk eden helak olur.

***

Kedim, yüzüme bakarak miyav dedi. Kedi bana bir şey söyledi. Bendeniz kedice bilmem ama benimle konuştuğunu biliyorum.

***

Lokantada artan yarım dilim ekmeği cebine koydu, onu parktaki kuşlara ufalayıp verdi. Bu yaptığıyla iyi bir not aldı. Bunu yapmayan kaybetti.

***

Turist kadınlardan fazla para isteyen, isteğini alamayınca onların yüzüne tüküren şoför mü? Hayır önce devlet, belediye, zabıta, şoförler derneği suçludur.

***

Atinaya gezmeye gitmiş. Öğlen yemeği işini ayakta bir sandviç yiyerek halletmiş, hiç vakit kaybetmeden Benaki müzesinin Anadolu İslam eserleri bölümüne gidip gezmiş. Aferin ona, turist dediğin böyle olmalı. Kültür turisti... İşkembe turisti... Seks turisti... Salak turist...

***

Sahte mücahid saf ve cahil Müslümanları tokatlayıp ganimet toplar. O topladığı ganimet değildir, Cehennem ateşidir.

***

Camilerde nümayiş yapılmaz. Camiler beytullahtır, o mukaddes mekânlarda yaşa varol koca mücahid diye bağırılmaz.

***

Film çevirirken bacağını birkaç yerinden kırıp hastahanelere düşen, yoğun bakımda 42 gün kalan Cem Özer şöyle diyor: ?Çok merak ederdim, çok şükür ölmeden önce cenazemi yaşadım. Artık cenazelere gitmiyorum. Marka eşarplar, gözlükler, tabutun başında selfie´ler falan. Benimkine, hayatına gerçekten dokunduklarım gelsin. Küçük bir camiden kalksın. Teşvikiye falan olmasın.? (Milliyet)

Bazen bendeniz de Fatih camiine ünlü bir kişinin cenazesine gittiğim vakit,  çok acayip durumlar görüyorum. Birbirlerine otuz iki dişle gülerek nerelerdeydin, uzun zamandır görüşemiyoruz... Ha ha ha hi hi hi... Sanki bayram veya mesire yeri... Bir yanda tabut, öte yanda bir sürü laubalilik... Hele büyüklerin alkışlanması... Telefonlarla resim çektirmeler. Bütün bunlar İslam kültürüne, ahlakına, edebine yakışmayan bedeviliklerdir. Cenazelerde gülünmez, tesbessüm bile edilmez. Orada hüzün, ciddiyet hâkim olmalıdır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER