Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN GAZZE İÇİN TELEFON DİPLOMASİSİ

Başbakan Yıldırım, telefonda görüştüğü Bangladeş, Fas, Pakistan, Katar ve Cezayir Başbakanlarını İstanbul´daki İİT Olağanüstü Zirvesi´ne davet etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM´DAN GAZZE İÇİN TELEFON DİPLOMASİSİ

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeşli mevkidaşı Sheikha Hasina, Faslı mevkidaşı Sadeddin el-Osmani, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya´yı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi´ne davet etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Hasina, el-Osmani, Abbasi, Şeyh Abdullah ve Uyahya ile telefonla görüştü. 

Görüşmede beş liderin ramazan ayını kutlayan Başbakan Yıldırım, beş lideri Filistinlilerin yaşadığı insanlık dışı olaylar bağlamında cuma günü İstanbul´da Türkiye´nin dönem başkanlığında gerçekleştirilecek İİT Olağanüstü Zirvesi´ne davet etti. 

Beş liderin de zirveye ülkelerinden mümkün olan en üst düzeyde katılım konusunda olumlu yanıt verdikleri, Türkiye´nin bu konudaki görüşlerini ve Filistin halkının acısını paylaştıklarını ifade ettikleri belirtildi. 

Başbakan Yıldırım´ın, ayrıca bugün Iraklı mevkidaşıyla da telefon görüşmesi gerçekleştirmesi öngörülüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER