Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAŞBAKAN YILDIRIM: MÜNBİÇ´TEN SONRAKİ HEDEFİ AÇIKLADI

ABD Senatosu´nun F-35 kararından sonra Başbakan Binali Yıldırım´dan çarpıcı açıklaam geldi. Yıldırım, Menbiç´ten sonraki hedefleri açıklarken "Kobani, Kamışlı, Haseke bu bölgelerde de maalesef şu anda PKK´nın uzantısı PYD/YPG ciddi anlamda ABD´nin de sila

BAŞBAKAN YILDIRIM: MÜNBİÇ´TEN SONRAKİ HEDEFİ AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel´de düzenlenen Esnaf Buluşması´nda,  hükümetin İzmir´de yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Kuzey Otoyolu´nun Menemen´e kadar yapıldığını, buranın ikinci bir  çevre yoluyla birleştirilip İstanbul-İzmir Otoyolu´na bağlanması için etüd  çalışmaları yürütüldüğünü belirten Yıldırım, İzmir-Manisa arasına Sabuncubeli  Tüneli´ni yaptıklarını, Alaçatı Havalimanı´nın da ihalesinin gerçekleştirildiğini  anlattı.

Türkiye´de aynı anda iki büyük proje yapılan bir şehir olmadığını  ifade eden Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu ile İzmir-Ankara hızlı tren  projelerinin İzmir´e yapıldığını, bunların ikisinin de Türkiye´nin kaderini  değiştirecek, İzmir´in kalite, marka değerini yükseltecek projeler olduğunu dile  getirdi.

´EN FAZLA İZMİR FAYDALANACAK´

İmar Barışı´ndan en fazla faydalanacak ilin İzmir olduğunu belirten  Yıldırım, kentteki yapı stoğunun yüzde 62´sinin imara aykırılıklarla dolu  olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Ya ruhsatsız, ya imarsız, ya mülkiyet sorunu var, ya imar  aykırılıkları var. Bütün bunları kökünden halledecek, İzmir´in kentsel dönüşümü  için bir hukuki zemin hazırlayan çok önemli bir reform. Çok büyük bir reform.  Türkiye´de 13 milyon yapı stoğunu ilgilendiriyor. İzmir´de 1 milyon 200 bin yapı  stoğu varsa yarıdan fazlasını ilgilendiren bir kanundur. İzmirli  hemşehrilerimizin en iyi şekilde değerlendirmesini, bu fırsatı kaçırmamalarını  anlatmak istiyorum." diye konuştu.

´BÖLGEMİZDE BİR PLAN VAR´

4 gün sonra sandığa gidileceğini anımsatan Yıldırım, kendisinin  başbakanlığı bıraktığını ama İzmir´i bırakmadığını, İzmir milletvekilliğine  tekrar aday olduğunu ifade etti.

İzmirlilerden hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hem de  milletvekilleri için destek isteyen Yıldırım, bu sözlerinin alkışlanması üzerine,  "Bunu destek bizden hizmet sizden diye anlayabilir miyiz?" dedi.

´KOBANİ, KAMIŞLI, HASEKE...´

"İstikrar sürsün Türkiye büyüsün" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye´nin güçlü olması lazım. Güçlü kalması lazım. Her türlü  siyasetten ayrı söylüyorum, Türkiye´nin bugün tarihinin hiçbir döneminde olmadığı  kadar güçlü olmaya ihtiyacı var. Çünkü bölgemizde bir plan var. Bu plan, güney  sınırlarımıza bir terör devleti kurulmak isteniyor, açık. Emperyal güçler burada  100 yıl sonra tekrar bir oyun peşindeler. Bu oyunu ilk defa biz Fırat Kalkanı ile  bozduk. 2 bin kilometrekarelik bir alanı kontrol altına aldık. Daha sonra Zeytin  Dalı operasyonuyla bir 2 bin kilometrekareyi daha kontrol altına aldık. Şimdi  Kuzey Irak´ta Kandil´e kadar uzanan o bölgeyi kontrol altına almak için  uğraşıyoruz. Münbiç´te ABD ile uzun görüşmeler sonucu bir mutabakata vardık, bir  sıcak karşılaşmaya meydan vermeden. O operasyonu yürütüyoruz. Fırat´ın doğusuyla  Kamışlı´ya kadar yani yaklaşık 650 kilometrelik alanın, Kobani, Kamışlı, Haseke  bu bölgelerde de maalesef şu anda PKK´nın uzantısı PYD, YPG ciddi anlamda ABD´nin  de silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Bundan sonraki hedef o bölgeleri de  güvenli bölge haline getirmek."

Başbakan Yıldırım, hudutlar içinde terörü temizlemenin yetmediğini  belirterek, Suriye´de, Irak´ta otorite boşluğu olduğu için oradan sürekli terör  sızmaları olduğunu, canların yandığını, ülkenin güvenliğinin tehdit altında  olduğunu ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER