Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: ERKEN SEÇİM KİRLİ HESAPLARI BOZDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, 24 Haziran 2018´de yapılmasına karar verilen erken seçimin ´kirli hesapları bozduğunu´ ifade ederek, "Yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran´da açacaktır" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: ERKEN SEÇİM KİRLİ HESAPLARI BOZDU

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası´na konuk olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"24 Haziran, yeni hükümet sisteminin milletin iradesi doğrultusunda uygulamaya konulacağı tarihtir. Seçimin erkene alınması, Türkiye üzerinde kirli hesap yapan herkesin hesabını bozan bir adım olmuştur. Yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran´da açacaktır.

NEDEN 24 HAZİRAN?

Neden 24 Haziran denilirse, 24 Haziran seçim için uygun bir tarih. Çünkü 26 Ağustos yazın ortası ve Kurban Bayramı´nın akabinde, hac vakti. Tatil ve hac nedeniyle ikamet yerleri dışında olabilir. Seçime katılım düşebilir. Üst düzey katılım herkesin görevidir. Herkesin iradesini sandığa yansıtması için 24 Haziran´a alındı. Daha fazla seçimi tartışmakla vakit kaybedilmesin istedik.

Haziran herkesin katılabileceği bir tarih. Ramazan ayı var, üniversite sınavları var,okul yeni kapanmış oluyor. Bu tarih seçim için uygun bir tarihtir. Vatandaşımızın sandığa gidebileceği bir rahatlık için olacağı bir tarih. Kasım´da da yapılabilirdi. Türkiye´nin siyasete dair aksatılamaların önüne geçilmesi için bu tarih öne alındı. Yeni sistem fiilen hayata geçsin. Millet sistemin faydası artık yaşansın. Türkiye yeni sistemle ekonomi, terör ve dış politikada bugünkünden daha hızlı hareket etme kabilietine kavuşacak.

BAHÇELİ´NİN ÖNERİSİ NEDEN KABUL EDİLMEDİ?

Türkiye´ye dönük tuzak hazırlayanların tuzaklarını boşa çıkaran bir hamle olmuştur. Türkiye´de senaryoyu artık başkaları değil bu millet yazacaktır. Bu milletin yazdığı senaryoya herkes tabi olacaktır.

Madem ki sistem değişti, biz o yeni sistemle yolumuza devam etmeliyiz. Artık sistemin hataya geçirilmesini daha fazla geciktirmenin kimseye bir faydası yoktur.

Türkiye´nin hızlı karar almaya, alınan kararları hızlı uygulamaya ihtiyacı var.

TÜRKİYE ZARAR GÖRMESİN DİYE...

Biz Türkiye zarar görmesin diye seçimin öne alınmasını kararlaştırdık. Yani daha uzağa götürmek demek daha fazla Türkiye´yi bu tartışmalarla meşgul etmektir. Artık biz bu tartışmaları bitirelim istiyoruz. Seçim tartışmaları bitsin.

PİYASALARA ETKİSİ

Olumlu etkileyeceğine inanıyorum. Dünkü piyasaların verdiği tepki de bu olumlu etkiyi çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Geleceğe dair belirsizliklerin tamamı ortadan kaldırılmıştır. Türkiye üzerinde kurulacağı söylenen planlar, tuzaklar, senaryoların tamamı bunları planlayanların elinde patlamıştır."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER