Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Başbakan uluslararası anlaşmalara zıt hareket edemez"

Lübnan´dan Suudi Arabistan´a "Hariri" çağrısı

Lübnan Cumhurbaşkanlığınca, Suudi Arabistan´a, Lübnan´ın istifa eden başbakanı Saad Hariri´nin hangi sebepler nedeniyle ülkesine dönmediğini açıklaması çağrısında bulunuldu.

/resimler/2017-11/12/1204316290908.jpg

Cumhurbaşkanlığı Ofisi´nden yapılan yazılı açıklamada, başbakanlık görevinden istifa eden Saad Hariri´nin tutum ve hareketlerinin, Suudi Arabistan´da yaşadığı şüpheli ve gizemli durumun bir sonucu olduğu belirtildi.

Hariri´nin istifanın arkasında yatan nedenlerin henüz netlik kazanmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Lübnan´ın Başbakanı uluslararası anlaşmalara zıt hareket edemez. Hariri´nin tutum ve hareketleri, Suudi Arabistan´da yaşadığı şüpheli ve gizemli durumun bir sonucudur. Suudi Arabistan, Hariri´nin hangi sebeplerden dolayı Lübnan´a dönmediğini açıklamalıdır."

Beyrut maratonu

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, bugün Baabda Sarayı´nda Beyrut Maraton Heyeti´ni kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi´nden kabulün ardından yapılan yazılı açıklamada, "Spor, insan haklarının inşasına katkıda bulunur ve dürüst rekabetin, iş birliğinin ve barış değerlerinin temellerini oluşturur. Pazar günü düzenlenecek Beyrut Maratonu´na katılacak herkesin ´Hariri Lübnan´a dönsün´ sloganıyla katılmasını ve başbakanı ile olan dayanışmalarını göstermelerini istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Beyrut Maratonu´na çok sayıda Lübnanlının katılarak Hariri´ye destek mesajı vereceği tahmin ediliyor.

Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden 1 yıl geçmeden 4 Kasım´da, Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran´ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine yönelik suikast olabileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.



Anahtar Kelimeler: Lübnan hariri suudi arabistan

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER