Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Barzani, Irak´a gelen Evanjelist heyetini kabul etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Billy Graham Evanjelist Derneği bünyesindeki Samaritan´s Purs Başkanı Franklin Graham ve beraberindeki heyeti Erbil´deki başbakanlık konutunda kabul etti.

Barzani, Irak´a gelen Evanjelist heyetini kabul etti

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Barzani´nin misafir heyetle Irak´taki iç göçmenlerin durumunu ele alıp, derneğin bu konuda sağladığı yardımlar dolayısıyla Graham´a teşekkür ettiği ifade edildi. 

Barzani ayrıca, uluslararası toplumunun Irak´ta birlikte yaşam kültürünün gelişmesi konusundaki katkıların sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı. 

Bunun yanında Graham da görüşmede dernek bünyesinde yer alan Samaritan´s Purs´un Irak genelindeki insani faaliyetleri detaylarına değinerek IKBY´de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Graham, Barzani´ye Hristiyanların ülkenin önemli unsurları arasında yer aldığını aktardı.

ABD merkezli ve Evanjeliklerin bünyesinde olan Samaritan´s Purs bir insani yardım kuruluşu olup, terör örgütü DEAŞ´ın elinde tuttuğu Musul´da faaliyet gösteriyor.

Evanjelikler Amerika´daki Hristiyan mezhepleri arasında en tutucu, radikal kesim olarak tanınıp ülke siyasetinde önemli bir yere sahipler. Siyonist-Hristiyanlar olarak da adlandırılan Evanjelikler, Indiana, Texas, Kuzey Carolina gibi eyaletlerde çok daha baskınlar.

ABD´nin İran´a karşı yaptırımların 2´nci aşamasının uygulamaya konulmasından sonra heyetin Erbil´i ziyaret etmesi dikkat çekici. Yine ABD´li bir iş adamı heyeti geçen hafta Erbil´de yatırım alanlarının değerlendirmek için Barzani ile bir araya gelmişti.  

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER