Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bartın’daki Maden Kazasından da Yüzümüzün Akıyla Çıktık!

Hüseyin Sevim, hertaraf.com’da “Bartın’daki Maden Kazasından da Yüzümüzün Akıyla Çıktık!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bartın’daki Maden Kazasından da Yüzümüzün Akıyla Çıktık!

*Daha göçük haberi duyulur duyulmaz herkes oraya koştu.

*Türkiye’nin dört bir yanından arama kurtarma gönüllüleri, dağcılar, JAK, AFAD, uzman maden tahlisiyecileri… Hemen yetiştiler.

*Her yer ambulans ve sağlıkçı kaynıyordu. Daha ilk dakikalardan itibaren hummalı bir koşturmaca vardı. 

*Süleyman Soylu, Derya Yanık, Amasra Belediye Başkanı, Bartın Belediye Başkanı, Kaymakam, Vali… Hepsi oradaydılar.

*Bütün televizyon kanalları son derece üzüntülü ve ciddi bir atmosfer içinde çok önemli bilim adamlarını konuk edip, kazanın nasıl meydana gelmiş olabileceğine, % kaç oranında metan gazı havaya karışırsa ve hangi koşullarda patlayabileceğine dair çok aydınlatıcı bilgiler verdiler.

*Can kaybı haberleri gelmeye başlayınca hiç gecikmeden devletin en üst düzey yetkilileri hemen taziyelerini ve üzüntülerini ilettiler.

*Cumhurbaşkanı “Rabb’ime hamd ediyorum. Dün akşamdan bu yana 24 saati bulmadan neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma’da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan 41 şehidimize hamd olsun ulaştık.” dedi. 

*Şimdi… bu olay… devletin en tepesinden başlayan bir umursamazlık ve ihmal zincirinin sonucu olamayacağına göre, 

*Zavallı insanların hayatları, ucuz maliyet, kar-zarar hesaplarına kurban edilmiş olamayacağına göre, 

*İşletmenin veya bağlı bulunduğu karar/denetleme süreçlerinin sorumluluğuna sahip daha üst düzey kurumların yetkililerinin, bulundukları kadrolara, ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili, bakan… vs. torpiliyle doldurulmuş liyakatsiz kişiler olamayacaklarına göre,

*Soma’da hayatlarını kaybeden ve aileleri perişan olan 301 madencinin vebali hukuk eliyle gayet hassas bir şekilde sorulup, bu ve benzeri hususlarda hata ya da ihanet edebilecekler için gayet caydırıcı tablolar ortaya çıktığına göre,

*Madende 100 civarında işçi bulunuyorken can kaybı sayısı sadece 40 “civarında” kaldığına göre,

*Dünyanın en gelişmiş İHA ve SİHA’larını yapan, en gelişmiş doğal gaz arama gemilerine sahip, binlerce km otoyolu en modern ve en hızlı şekilde inşa eden T.C. Devleti ve hükümetinin bu konuda üzerine düşeni hakkıyla yaptığını ve asla suçlanamayacağını kolayca söyleyebiliriz.

*Öyleyse geriye iki ihtimal kalıyor: bu kaza ya mukadderat ya da dış güçlerin oyunu!

*Rabb’im yaar ve yardımcımız olsun!

 

Kaynak: farklı bakış



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz