Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Barış Soydan: 2023'te Türkiye'yi zor bir dönem bekliyor

KARAR TV'de yayınlanan Gülay Erdemli'nin sunduğu Orta Dalga programına Ekonomi Yazarı Barış Soydan katıldı.

Barış Soydan: 2023

Serkan Can Bozkurt’un, “konu ile ilgili” haberi…

KARAR TV'de yayınlanan Gülay Erdemli'nin sunduğu Orta Dalga programına Ekonomi Yazarı Barış Soydan katıldı. Soydan açıklanan asgari ücretin çalışanları nasıl etkileyeceği konusundaki görüşlerini dile getirirken, 8 bin 500 lira yapılan asgari ücretin AK Parti oylarını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

"5 bin 500 TL İLE BARINMA İMKANI YOKTU, ŞİMDİ DE YOK"

Ekonomi Yazarı Barış Soydan 5 bin 500 TL asgari ücretle çalışanların geçim zorluğu yaşadığını belirterek, "Özellikle büyük kentlerde barınma problemini dikkate aldığımızda genç bir asgari ücretli çalışanın barınma imkanı yoktu. 5 bin 500 TL ile barınma imkanı yokken, şimdi 8 bin 500 TL'ye barınma imkanı var mı? Yine yok. İstanbul'un merkezinde 10 bin TL'den aşağı kira kalmadı. Türkiye tarihinde bir anda böyle yükselen enflasyon artışı yok. İnsanlar bir anda ne olduğunu şaşırdı. TOKİ'nin yapıp da 3-5 yılda teslim edeceği konutlarla bu iş çözülemez. İnsani ihtiyaçları dediğimiz şeyler var. Resmi enflasyon yüzde 84, ama gıda fiyatlarına baktığımızda enflasyon yüzde 100" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON ARTMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Enflasyon artışı devam ederse asgari ücretin de erimeye başlayacağını vurgulayan Soydan, " Asgari ücrete yüzde 54 zam insanları bir müddet rahatlatacak, ama sonra enflasyon artmaya devam edecek. Yeniden asgari ücretin erimeye başladığını göreceğiz. Burada ilginç olan şey Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'eğer ihtiyaç olursa bir ara zam daha yaparız' demesi. Bence bu ilginç. Ara zam da haziranda yapılıyor. Haziranda da seçim var." dedi.

"2023'TE TÜRKİYE'Yİ ZOR BİR DÖNEM BEKLİYOR"

Enflasyon oranları hakkında da yorumlarda bulunan Barış Soydan, "Enflasyondaki ilizyon geçtikten sonra kabusun artarak devam edeceğini göreceğiz. 2023'te Türkiye'yi sahiden zor bir dönem bekliyor. Yapılan zamlardan sonra ister istemez asgari ücret eriyecektir" dedi.

"KAMU BANKALARININ KASASINDA PARA YOK"

Ekonomi Yazarı Barış Soydan kamu bankalarındaki sermaye durumunu da değerlendirdi. Soydan, "İnsanların kredi almalarını sağlayacaklar. Çünkü ne kadar insan kredi alırsa o kadar canlanma olacaktır. Cumhurbaşkanı bu duruma belli ki böyle bakıyor. Bir paket açılacak ve büyük olasılıkla kamu bankalarına büyük oranda kredi vereceklerdir. Zaten dün kamu bankalarına sermaye konulacağı haberleri de çıktı. Şu anda kamu bankaları niye kredi vermiyor? Çünkü kasada paraları yok. Sermayeleri bitti. Sabah'ın verdiği bilgiye göre her bankaya yirmişer milyar lira sermaye konacakmış. 300 milyar liraya yakın bir kredi imkanı yaratılacak ve bunun bir kısmı da konut kredilerine gidecek. Lakin konut kredisi tarafında şöyle bir problem var. Konut kredisi indirildiğinde konut fiyatları artışa geçiyor" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: karar.com



Anahtar Kelimeler: Barış Soydan: ' Türkiye' dönem bekliyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER