Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER İSTANBUL VALİLİĞİ ÖNÜNDE BULUŞACAK

Barış İçin Akademisyenler, ihraç edilenlerin görevlerine iadesi ve haklarının iadesi için İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yapacak.

BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER İSTANBUL VALİLİĞİ ÖNÜNDE BULUŞACAK

1 Eylül 2016 tarihinde çıkarılan OHAL KHK’si ile başlayan ve peş peşe çıkarılan KHK’lerle devam eden akademisyen ihraçlarının, aradan geçen 3 yılı geçen sürede, hukuk dışı olduğu ortaya çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi, ihraçlara gerekçe yapılan “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirini ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve bilim insanlarının ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermişti.  AYM kararının ardından süren davalarda peş peşe beraat kararları verilmişti.

Bu gelişmelere rağmen, sayıları 400’ü geçen Barış İmzacıları henüz görevlerine iade edilmedi. Pasaportları da henüz iade edilmeyen bilik insanları 2 Aralık 2019’da saat 13.00’da İstanbul Valiliği önünde bir araya gelecek.  Yapılan duyuruda, “İhraçların iadesi ve gasp edilen tüm haklarımız için; yaşamı ve barışı savunan tüm dostlarımızı, 2 Aralık Pazartesi saat 13.00’te İstanbul Valiliği önüne bekliyoruz” dendi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER