Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Balkanların stratejik özelliği SDE ev sahipliğinde ele alındı

Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından Ankara´da düzenlenen toplantıda Balkanlarda yürütülen kamu diplomasisi anlatıldı

Balkanların stratejik özelliği SDE ev sahipliğinde ele alındı

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Konferans Salonunda Balkanlarda yaşanan gelişmeler hakkında bir toplantı geçekleştirildi.

TIKA BADA Başkanı Dr.Mahmut Çevik´in, Türkiye´nin Güvenliğinin kendisini Türk ve Müslüman hisseden soydaş ve akraba topluluklarının yaşadığı yerlerden başladığını o nedenle milli bünyeden feyz almayan kamu diplomasisinin başarılı olamayacağını bugün var olan  kamu diplomasimiz için yürüttükleri proje ve programların bölgede yoğun ve başarılı uygulanmasının Milli Bünyeden ve Türk Tarihinden  feyz almasından ve  Türk Devletinin güçlü olmasından kaynaklandığını ve güçlü Türkiye´nin bölge barışının olmazsa olmazı olduğunu ifade etti.

Oturuma konuşmacı olarak ;  TİKA Balkanlar Ve Dogu Avrupa Daire Başkani Dr.Mahmut Çevik, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erhan Tabakoglu, 23.Dönem Milletvekili ve  NATO Asamblesi Türk Grubu Üyesi  Tuğgeneral Kürşat Atilgan, SDE Başkan Yardımcısı Sinan Tavukçu  ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Balkanlar Genel Müdürü Sadik Babür Girgin katıldı.

Gazeteci Yazar Alper Tan Moderatörlügünde gerçekleşen toplantıda, TİKA BADA Başkanı Dr.Mahmut Çevik; Diş politikada Kamu Diplomasisi konusunu işlerken Avrupa Birliğinin Batı Balkanlara Yönelik Bakış Açısını Türk Siyasi Temelleri üzerinde değerlendirdi ve  Balkanlardaki  TİKA Projelerinin  Balkan Kamu Diplomasisine katkılarını anlattı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Erhan Tabakoglu, Trakya Üniversitesinin Balkanlara yönelik uyguladığı  eğitim ve kültür programlarının sunumunu gerçekleştirirken, Tuğgeneral Kürşat Atilgan ise Balkanlarda Güvenlik konusunu işledi.

SDE Başkan Yardımcısı Sinan Tavukçu; Balkanların Stratejik Özelliğinden bahsederken,  Dışişleri Bakanlığı Balkanlar Genel Müdürü Büyükelçi Sadik Babur Hizlan, Türk Dışpolitikasi ölçeğinde değerlendirmelerde bulundu.

Başta Savunma Sanayi Eski Müsteşarı Vahit Erdem, TIKA Eski Başkanı Büyükelçi Umut Arik, Türk ve Yabancı Büyükelçiler, Misyon Şefleri, Üniversitelerin Uluslararası İlişkiler, Siyasal ve Sosyal Bilimler Bölüm öğrencileri, Rumeli´ye Hizmet Eden Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri, Kamu Kurum Temsilcileri ile yazılı ve görsel medya  temsilcilerinin katıldığı toplantıda katılımcılar Balkanları Farklı Perspektiflerden dinlediler.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER