Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakanlar ve bürokratlar Wikipedia'ya kaçak kaçak girmişler!

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bazı bakanların ve önemli bürokratların Türkiye'de girişi yasak olan Wikipedia'ya kaçak kaçak girdiklerini yazdı.

Bakanlar ve bürokratlar Wikipedia

Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia'nın açılmasına karar vermesine rağmen bu yönde bir adım henüz atılmış değil. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin gerekçeli kararı yayınlandıktan sonra Wikipedia'nın açılacağını söyledi. Peki, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı ne zaman yayınlanacak?

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, gerekçeli kararın büyük ölçüde tamamlandığını, gerekli incelemelerin yapılmasıyla birlikte 1 hafta 10 gün içinde yayımlanacağını yazdı.

AYM, 26 Aralık 2019'da yapılan başvuruları değerlendirmiş ve Wikipedia'nın 2017 yılından bu yana Türkiye'de kapalı olmasının hak ihlali olduğuna hükmetmişti.

Selvi, yasağa rağmen farklı yöntemlerle Wikipedia'ya girildiğini hatırlatırken bazı bakanların ve önemli bürokratların da değişik yöntemleri kullanarak Wikipedia’ya girdiğinin söylendiğini aktararak şöyle yazdı: "Bunlar yasak kararının alınması ve uygulanmasında etkin olan isimler çıkarsa şaşırmayın."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER