Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAKAN SOYLU´DAN DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu, Tunceli´de kötü hava koşulları nedeniyle donarak şehit olan askerlerle ilgili, defalarca denenmesine rağmen tipi nedeniyle helikopterin bölgeye inemediği belirterek, "Sosyal medyada ´böyle bir şey olur mu?´ dendi ama paylaşılan foto

BAKAN SOYLU´DAN DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,terörle mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu´nun açıklamaları şöyle: 

"Gencecik evlatlarımızın inançlarını ve fedakarlıklarını görüyoruz.

Bunlar bizim yol haritamızı çizmekte, teröre karşı kararlı mücadelemizi göstermekte.

Tunceli bölgesi PKK´nın en önemli merkezlerinden biriydi. Biriydi diyorum çünkü, 2017´de burayı yüzde 75 temizledik. 315 mevcudu vardı, şu anda 81 ile 85 arasında terörist var orada. Yüzde 75 civarında eksilme söz konusu. Tunceli bölgesinde 20107´de 4162 küçük, 8 orta operasyon yapıldı. 

DHKP-C ve MLKP´den bölgede kimse kalmadı, bunlar PKK´nın şemsiyesi altındaydılar. İç güvenlik operasyonlarında en başarılı il Tunceli´dir. 

TUNCELİ´DE DONARAK ŞEHİT OLAN İKİ ASKER

Karayolu ulaşımı olmayan bir bölgedeydi TİM. Hava şartları kötüleşti, tipi bastırınca 26 Ekim´de geri çekilme emri verildi. Sadece helikopter ve yaya ulaşımın mümkün olduğu bölgeye defalarca denenmesine rağmen helikopter inemedi. Güçlükle TİM´e ulaşıldı ve hipotermi geçiren iki evladımıza müdahale yapıldı.

Sosyal medyada "böyle bir şey olur mu?" dendi ama paylaşılan fotoğraflar ve videolar yanlış. Kahramanlarımızı, mevsimsel şartlara uymayan şekilde operasyona çıkarıyormuşuz havası yaratmaya çalıştılar."

Yine şuradaki fotoğraf ile şuradaki fotoğraf... Burada ağaçlar var. Sosyal medyada hemen... Kimlerin olduğu açık. HDP sempatizanları, PKK´lılar, FETÖ´cüler ve Türkiye´de terörle mücadeleden rahatsız olanlar, Tunceli´nin huzurundan rahatsız olanlar.

Tunceli´de biz operasyon yapıyoruz. Ama her operasyondan sonra ağaçlar yanıyor diye sözde şarkıcılar da dahil, terör örgütü mensuplarını sabah akşam koruyabilmek için çare arayan ve terör örgütüne müzahir olan siyasi partinin mensupları dahil orada eylem yaparak terörle mücadelemizi engellemeye çalışmak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koydu. Ama buna müsaade etmediğimizi de belirtmek isterim.

O FOTOĞRAFLAR YILLAR ÖNCE ÇEKİLMİŞ

İki askerimizin şehit olduğu operasyonun yapıldığı bölge ağaçlık bir bölgeydi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgeye helikopter inemedi. Sosyal medyadan yayılan o fotoğraflar yıllar önce çekilmiş. Yapılanlar kasıtlı.

Evlatlarımız alındı, kısa mesafe sonra helikoptere bindirildiler ve hastaneye ulaştılar. Bir tanesi hellikopterde bir tanesi de hastanede şehit oldu... Askerlerimizin giysi ve ekipmanları dünya standartlarındadır."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER