Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAKAN NURETTİN CANİKLİ: S-400 ALIMI F-35 ALIMINI ETKİLEMEZ, BİTTİ O İŞ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya´dan S-400 hava savunma sistemleri alımının ABD ile F-35 alışverişini etkilemeyeceğini belirtti. Bakan, Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasının da kesin olduğunu "O iş bitti" ifadesiyle dile getirirken "S-400´ler i

BAKAN NURETTİN CANİKLİ: S-400 ALIMI F-35 ALIMINI ETKİLEMEZ, BİTTİ O İŞ

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Washington´da yaptığı temasların sonrasında verdiği bir söyleşide "S-400´leri alırsanız biz de Kongre´den karar çıkartır, size F-35´i satmayız, gibi bir havadalar" ifadesini kullandı. Bozkır, bunun bir ´aba altından sopa gösterme´ olduğunu da belirtti.

Bu ifadeler üzerine bir açıklama yapan Canikli, Volkan´ın ifadelerindeki gibi olayın yaşanmadığını ifade ederken "Sıkıntı yok, F-35 alımını etkilemez. S-400´ler ilgili de sıkıntı yok hatta takvimden önce alınabilir" dedi.

´S-400 ANLAŞMASI YAPILDI, BİTTİ O İŞ´

Bozkır´ın yaptığı "Patriotlar devreye girerse S-400 anlaşmasından dönebiliriz" açıklaması da soruldu. Canikli, şunları söyledi:

"Bu, her şeyden önce ticari bir faaliyet. Anlaşmalar yapılmış. Biz, anlaşmalar muhaceresinde üzerimize düşen yükümlülüklerin tamamını yerine getirmişiz. Dolayısıyla olaya öyle bakmak lazım. Bunların paraları ödenmiş ve ödenmeye devam ediliyor. Uluslararası kurallar var. Baştan yürütülmek, yapılmak istenen bir proje olsa, dediğiniz doğru. Ama öyle şey olmaz. Parasını vermişiz, karşılığı yerine gelecek. Biz görevlerimizi, yükümlülüklerimizi yerine getirmişiz. Buna bağlı olarak, anlaşma ve anlaşmada yer alan kurallar çerçevesinde bütün taraflar edimlerini yerine getirecekler. Bu kadar basit bir şey."

ABD KONGRESİ´NDE NE OLMUŞTU?

ABD Kongresi´nde temaslarda bulunan Türk parlamenterler heyetine başkanlık eden emekli Büyükelçi Volkan Bozkır, Hürriyet´e verdiği röportajda Kongre´de ?Rusya´dan S-400 (füze sistemi) alırsanız biz de size F-35 (savaş uçakları) satmayız´ gibi bir havanın söz konusu olduğunu söyledi. Volkan Bozkır, ?Tehdit değil ama aba altından sopa gösterme psikolojisiyle bunu yapıyorlar? yorumunda bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER