Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bakan Albayrak´tan gıda enflasyonu açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul´da ihracatçılar çalıştayında konuşuyor. Gıda Enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak, "Gıda enflasyonu konusunda kısa, orta ve uzun vadeli adımlarımızı atmaya başladık. Kaynağından meyve se

Bakan Albayrak´tan gıda enflasyonu açıklaması

Albayrak´ın açıklamalarından satır başları şöyle:

?Şubat-Mart ve ardından Nisan-Mayıs döneminde reel sektörün likidite açısından çok daha rahatladığı, sıkıntılardan büyük ölçüde kurtulmaya başladığı bir döneme şahitlik edeceğiz. Yapısal ve sistemsel dönüşümleri hayata geçirme zamanı. Şubat ayı Ocak´tan bankacılık likiditesi açısından daha iyi bir ay olacak, Mart da Şubat´tan iyi olacak. Tüm paydaşlarımızla bu süreci yönetirken çok daha etkin netice alacağız. Türkiye´nin başını öne eğecek hiçbir sıkıntısı yok. Böyle bir iklimde bile bu reaksiyonu gösterdiğimiz şu tablo, bu yılın her geçen gününde çok daha iyileşecek. Hiç olmadığı kadar yoğun bir iletişim içinde hareket ediyoruz.

?Enflasyonla mücadelede arzu ettiğimiz düşüş süreci, gıda tarafı dışında net bir şekilde ortaya kondu ve emin adımlarla ilerliyoruz.

?Gıda tarafının negatif etkisi olmasaydı enflasyon -%0,43, yıllıkta %18,85 olacaktı.

?Enflasyonla mücadele konusunda güçlü tutumumuzu, özellikle gıdada atacağımız adımlarla çok daha güçlendireceğiz.

?2018´de cari açığın milli gelire oranı yüzde 4,7 olarak belirlediğimizden çok daha iyi bir yerde yüzde 4,0´ün altında gerçekleşecek.

?İç borçlanmanın vadesini kısaltırken, değişken faizli senetlerin ihraç miktarını artırdık.

?Son 6 ayda attığımız tüm bu adımlar piyasada çok olumlu karşılandı. Birden fazla reaksiyon ortaya koyan adımları ilk defa çok güçlü ve senkronize bir şekilde atıyoruz. Biz doğru adımları atmaya devam ettikçe, maliye ve para politikalarında uyumlu ve koordineli hareket ettikçe, yapısal reform gündemimizi güçlü adımlarla gerçekleştirdikçe, hem risk primlerinde, hem faizlerde, hem enflasyonda hızlı düşüşler olacak.

?Yurt dışı borçlanma performansımız gayet güçlü bir şekilde devam ediyor.

"Gıda enflasyonu konusunda kısa, orta ve uzun vadeli adımlarımızı atmaya başladık. Kaynağından meyve sebze alarak maliyetiyle vatandaşlarımıza sunacağız. Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetinde vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız. Kış aylarında sivri biber, domates, patlıcan, Türkiye bunu mu konuşacak. Biri stokluyor, biri bilmem ne yapıyor kim olursa solun, ki yaptığımız araştırmalar Türkiye´ni seçim gündemini de değiştirmek için çalışıyorum. Bu fırsatçılık 82 milyonun cebine kast ediyorsa kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. En ağır adımlar atılacak. Devletin olduğu ortamda hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını vatandaşımız kısa sürede görecek. 

"Hal yasasıyla birlikte tarladan sofraya gelecek. profesyonel dönüşüm süreci gelecek.

"Bu hafta seracılıkla alakalı yeni yatırım ve dönüşüm süre konusunda bir anons yapacağız.

"Ziraat Bankamız tarafından düşük faizli Hazine tarafından sübvanse edilen kredilerle bu süreci ortaya koyacağız."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER