Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bahçeli'den AK Partili Mahir Ünal'a 'cumhuriyet' tepkisi: Temelsiz bir yanlışın pençesinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de yaptığı grup toplantısındaki konuşmasında çoğunlukla muhalefete sert eleştirilerde bulunurken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın tepki çeken açıklamasına da yanıt verdi.

Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri, konuşması boyunca çoğunlukla muhalefete sert eleştirilerde bulunurken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın tepki çeken açıklamasına da yanıt verdi.

'FİLDİŞİ KULELERDE MİLLİYETÇİLİK TASLAMADIK'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İlkelerimizden, irademizden caymadık. Birileri gibi siyasi malzemeler yapmadık. Ezbere bir hayatın izini takip etmedik. Fildişi kulelerde milliyetçilik taslamadık. Çıkarlarının gemiyle yön değiştirenlerle işimiz olmaz. Buz üstüne bina yapıp içine girenler, ilk güneşte batacaklarını bilmelidir. Nasıl ki bir topal pire, bir gecede yedi yastık dolaşırsa, siyasi devşirmeler de buradan oraya savrulur. Kendi elindekini görmeyip başkasının elindekilere bakanların sonu iyi olmaz.

'ADAYIMIZ BELLİ KARARIMIZ NET, ÜLKEYİ ZİLLETE DÜŞÜRMEYECEĞİZ'

Biz milletimize nasıl hizmet edeceğimizin derdindeyiz. Küçülmüş siyasetçilerin küçük hesaplarına kafa yoracak değiliz. Her gittiğimiz yerde kabul topluyoruz, gücümüze güç katıyoruz. Aklınızdan çıkarmayın, çalışan dağları aşacak, çalışmayanın da yolu şaşacaktır. Biz dağları aşmaya devam ediyoruz. Çalışıyoruz, yeter ki milletimiz için hayırlı olsun. Batan kayık gibi yan güden zillet ittifakına Türkiye'yi bırakmayacağız. Geldiğimiz yer belli, durduğumuz yer bellidir. Bizim adayımız belli kararımız nettir. Bizim zillete düşürecek ülkemiz yoktur.

'BUNLARDAN HANGİSİ ERDOĞAN İLE KIYASLANABİLİR?'

O kadar zaman oldu zilletin adayı daha belli değil, başka başka isimler konuşuluyor. Her gün televizyonlarda birileri olmayan adayı tartışıyor. Biziz adayımız ise belli, net. İstanbul'u mahveden aciz, arızalı şahsın devamlı öne çıkarılması, kadından imam olmaz ben başbakan olacağım diyen kadın veya... Bunların hangisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kıyaslanabilir? Bizim adayımızı sorunlularla eş tutmak bir kere klasik bir FETÖ yönetimidir. Bir başka adı ise 'Yenemeyeceksen yıprat' taktiğidir.

'MEYDAN OKUYACAĞINA TARTIYA ÇIK KILIÇDAROĞLU'

Kılıçdaroğlu, verdiği sözleri tutabilecek biri değildir. Cumhurbaşkanlığı staj yeri değildir. Ağlanmayla sızlanmayla avuç açmayla oturulacak bir koltuk değildir. Cumhurbaşkanını seçen millettir, onun adı da Türk milletidir. Kılıçdaroğlu, boşuna yorulma. 2023'te bir daha dönmemek üzere gideceksin. Kılıçdaroğlu, nasıl biri olduğu görülsün istiyormuş. Biz bilmiyor muyuz? Milletin karşısında duran adamdan olur mu? Kılıçdaroğlu, ikide bir meydan okuyacağına adaylığını açıkla. Türk milleti seni tartıya alsın bakalım ederin neymiş?

'BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA İYİ NİYETLİYSEN GEL DURUŞ GÖSTER'

'Başörtüsünü ben çözdüm' demiş, kanuni düzenlemeye neden ihtiyaç duydun? Bu istismara neden başvurdun? Hadi sana fırsat, beraber anayasal güvenceye kavuşturalım. Dürüstsen, iyi niyetliysen merdane gibi dönmeyi bırak, işte sana demokrasi meydanı, gel duruş göstermeye bak.

'TTB BAŞKANI DAHİL VATANDAŞLIKTAN ÇIKARIN'

Teröre sözcülük yapanlar su katılmamış teröristtir. Türk askerine iftira atanlar haindir. Şerefli doktorları tenzih ediyorum, iftiracı TTB başkanı da dahil olmak üzere böylelerinin vatandaşlıktan çıkarılması dahi uygundur.

Herkes aklını başına alsın. Türkiye'nin istikbalini sonuna kadar müdafaa eder, bedeli neyse sonuna kadar katlanırız.

'TÜRK DİLİNE LAF EDENLER TEMELSİZ BİR YANLIŞTA'

Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyetin Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyetin anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir.

Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 14 Ekim 1925’te İzmir’de yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet’in milletin kendi istek ve arzusu ile oluştuğunu söylemişti.

'CUMHURİYET 'HÜKÜM MİLLETİN' DEMEKTİR'

Mustafa Kemal, Türk milletinin milliyetçiliği kabul ettiğini ve bu doğrultuda ilerleyeceğini de söylemiştir. Erzurum Kongresi öncesinde yönetim biçimini cumhuriyet olarak belirtmiş ve 28 Ekim'de de "Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz" demiştir. Cumhuriyet, hüküm milletindir demektir. Cumhuriyet, tüm insanlarımızın ortak iradesidir. Milli gönüllerde taht kurmuştur. Şehit ve gazilerimizin bedelini ağır ödediği kahramanlık destanımızdır.

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİYLE YETKİ KARGAŞASI SONLANDI'

Cumhuriyetin 100. senesine 1 yıl kala ülkemizin yükselişi her türlü engelleme çabalarına rağmen devam etmektedir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle prangalarımızı aştık. Devletin yetki kargaşası sonlanmıştır. Yönetim sistemimizdeki reform ülkenin önünü açmıştır. Hasarlar demokratik tedbirlerle giderilmiştir. Cumhuriyetimiz, bu sistemle iyice güçlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren, parlamenter sisteme geçiş isteyenler önce kendi çatılarındaki ateşi söndürsün."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER