Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAE DIŞİŞLERİ´NDEN TÜRKİYE´YE ÇİRKİN SÖZLER

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri´nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Türkiye´nin Arap ülkelerinin bağımsızlığına saygı duymadığını savundu.

BAE DIŞİŞLERİ´NDEN TÜRKİYE´YE ÇİRKİN SÖZLER

Sosyal medya hesabı Twitter´dan Türkiye ile ilgili paylaşımlarda bulunan Gargaş´ın ifadesi şöyle:

"Türkiye ve Arap ilişkilerinin en iyi seviyede olmadığını görmek güç değil. Ankara Arap bağımsızlığını hesaba katarak komşularıyla mantıklı ve akıllıca bir ilişki kurmalı."

18-03/10/gargas.jpg

Gargaş, "Arap dünyasını komşuları tarafından yönetilmeyecek ve şimdiki durum kalıcı olmayacak" derken, Türkiye´nin Arap dünyasında rejim değişikliği planlayan örgütlerle iş birliği kurduğunu ileri sürdü.

Gargaş, Araplara İran ve Türkiye´nin liderlik edemeyeceğini söylemiş ´´Tahran ile Ankara´nın bölgedeki hırslarıyla mücadele etmek için Arap alemi birleşmeli´´ ifadelerini kullanmıştı.

18-03/10/gargas2.jpg

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan´ı ´hırsız´ olarak niteleyen bir tweeti paylaşmış, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye´den tepki görmüştü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, BAE Ankara Büyükelçiliği´nin önündeki cadde ve sokağa Fahdeddin Türkkan ismi verilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER