Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYNI NAKARAT AYNI A-B-D

Emperyalist Amerika, Türkiye ile müttefik gibi dursa da sahada Türkiye karşıtı politikalarını sürdürmekten geri durmuyor. Suriye´de Türkiye´nin mücadele ettiği PKK´yi her türlü silahla destekleyen ABD, gerilen ilişkileri düzeltmek için Dışişleri Bakanı Ti

AYNI NAKARAT AYNI A-B-D

Bir yandan İslam beldelerini savaş alanına çeviren Amerika, diğer yandan da sürdürdüğü şeytanca politika ile aynı nakaratları sürdürmeye devam ediyor. Amerika her ne kadar masada, kâğıt üstünde Türkiye ile müttefik gibi görünse de sahada tam tersi bir şekilde hareket etmekten de geri durmuyor. Suriye´de bir yandan Türkiye´nin Afrin Operasyonu´na karşı duran Amerika, diğer yandan Türkiye´nin mücadele ettiği PKK-YPG güçlerini her türlü silahla silahlandırmaktan da geri durmuyor. Özellikle Afrin operasyonu sonrası gerilen Amerika-Türkiye ilişkilerini düzeltmek için Türkiye´ye gelen Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bildiği nakaratı okumaktan öteye geçmedi. Türkiye-Amerika ilişkileri ve Tillerson´un ziyaretini gazetemize değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, ?Tillerson yara almış ABD ve Türkiye ilişkilerini onarmak amacıyla Türkiye´ye geliyor, ancak ABD sahada Türkiye karşıtlığını sürdürmekten geri durmuyor? dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu: Türkiye Amerika ile savaşıyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin

?TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI?

Şahin, ?ABD Dışişleri Bakanı´nın Türkiye´yi ziyaretini, ABD´nin bölge siyaseti içinde değerlendirmek gerekir. ABD´nin, İslam âleminin kalbi olan Ortadoğu Coğrafyası siyaseti içinde değerlendirilmeli. ABD´nin ekonomik, siyasi, askeri çıkarları, bu coğrafyadaki hâkimiyetinde planlarının uygulanmasındadır. ABD Dışişleri Bakanı Türkiye´den önce ziyaret ettiği uydusu olan İslam ülkelerinden aldığı güç görüntüsü ile Türkiye´ye geliyor. Tabi Türkiye ile ilişkiler pamuk ipliğine bağlı bu aralar.? şeklinde konuştu.

?TÜRKİYE, ABD´NİN BU ŞEYTANCA SİYASETİNİN AYAK OYUNLARINA ALDANMAMALI?

?Afrin sonrası Münbiç ve Fırat´ın doğusu için Türkiye ve ABD karşı karşıya gelmiş durumda.? diye konuşan Şahin, ?FETÖ darbesi ve ABD´nin FETÖ´ye desteği, Rıza Zarrab olayı ve Türkiye´nin yargılanması, özellikle de ABD´nin PKK´ya desteği ilişkileri baltalayan diğer konular. Tillerson yara almış ABD ve Türkiye ilişkilerini onarmak amacıyla Türkiye´ye geliyor ancak ABD sahada Türkiye´ye karşıtlığını sürdürmekten geri durmuyor. ABD´nin, bütçesinden PYD´ye destek için 550 milyon dolar ayırmış olması da bu anlama geliyor. Türkiye, ABD´nin bu şeytanca siyasetinin ayak oyunlarına aldanmamalı. ABD, diplomasinin ayak oyunları ile bugüne kadar ?müttefikimiz, stratejik ortağımız? güzellemeleri ile Türkiye´nin ağzına bal çaldı ve Türkiye´yi oyaladı. Bütün yaşananlara rağmen Türkiye´ye karşı aynı siyaseti uygulamaya, aynı oyunu oynamaya devam ediyor.? ifadelerini kullandı.

?ABD SAHADA İŞ ÇEVİRİYOR, MASADA SİYASET YAPIYOR?

Şahin son olarak şunları söyledi; ?Türkiye´nin, ABD´nin dostluğuna aldanmaması gerektiğinin altının çizen Şahin, ?ABD´nin İslam aleminde dostluğu yoktur, çıkarları ve düşmanlığı vardır.  ABD sadece Türkiye´ye değil, bütün İslam ülkelerine düşmandır. ABD´nin geçici dostlukları da düşmanlıklarının birer parçasıdır. Türkiye´nin, ABD´nin bu yüzünü görmüş olması lazım. PKK´nin arkasında ABD olduğu gibi FETÖ darbesinin arkasında da ABD vardı. FETÖ darbesi hakikatte bir ABD darbesi idi. Türkiye bütün bunları bilerek masada ABD´yi sıkıştırmalı ama asıl işlerin sahada döndüğünü bilmeli. İşler her ne kadar masada bitse de hakikatte sahada dönüyor. ABD sahada iş çeviriyor, masada siyaset yapıyor. Türkiye sahada tedbir almalı. ABD´nin önünü sahada her yönü ile kesmeli. Türkiye´nin sahada ABD´ye karşı alacağı en büyük önlem, ABD´nin hedefinde olan İslam ülkeleri ile bir birliğe gitmesi ve ABD karşıtı ülkeler ile bir denklem oluşturmasıdır. Türkiye´deki ABD üslerini kapatmasıdır.?        



Anahtar Kelimeler: AYNI NAKARAT AYNI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER