Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYM, Sivas Davası'nda "terör" hükmünü hukuka aykırı buldu

Anayasa Mahkemesi Yunis Karataş'ın koşullu salıverme hükümlerinden "terör" suçu gerekçesi gerekçesiyle yararlandırılmamasının kanunilik ilkesinin ihlali olduğuna karar verdi.

AYM, Sivas Davası

Anayasa Mahkemesi, Sivas olayları sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezaevinde bulunan Yunis Karataş'ın koşullu salıverme hükümlerinden " terör" suçu gerekçesi gerekçesiyle yararlandırılmamasının kanunilik ilkesinin ihlali olduğuna karar verdi.

Karataş'ın koşullu salıvermeden faydalanmak üzere başvurusu Sivas İnfaz Hakimliği tarafından "terör suçlusu" olduğu gerekçesiyle reddedilmişti.

Karataş ret kararı üzerine AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuştu.

AYM, koşullu salıverme hükümlerinin ağırlaştırılmış hapis cezası almış terör suçluları için ölünceye kadar uygulanamayacağını fakat Karataş'ın terör suçlusu sayılamayacağını belirtti.

AYM'nin oy birliği ile aldığı kararına göre Sivas olaylarında ortada bir terör örgütü bulunmadığı için mahkumların da terör suçlusu olması mümkün değil ve bu yönde verilen kararlar "suçta ve cezada kanunilik" ilkesini ihlal ediyor.

Bu kararla birlikte haksız ve hukuksuzca 30 yıla yakındır cezaevinde yatan mağdurlar için de adil yargılama beklentisi oluştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER