Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ayetullah Sistani´nin Temsilcisi: Irak Başbakanı, Halkın Sesini Duymalıdır

Irak´ın Basra eyaletinde yaşanan su ve elektrik sıkıntısı nedeniyle halk, gösteri yürüyüşü düzenledi.

Ayetullah Sistani´nin Temsilcisi: Irak Başbakanı, Halkın Sesini Duymalıdır

Tesnim Haber Ajansı -

 Ayetullah Sistani´nin Kerbela Temsilcisi Abdülmehdi Kerbelayi, bu haftaki Cuma hutbesinde Basra eyaletinde yaşanan halk gösterine işaret ederek; ?Halk gerçekleştirdikleri gösterileri ile yaşadıkları sorunları dile getirmektedir. Bu sorunlar arasında; su ve sağlık alanları gibi temel insani ihtiyaçlar yer almakta. Halk; işsizlik, su sıkıntısı, elektrik kullanımı gibi sorunları yaşamakta? dedi.

Basra halkından yükselen itiraz seslerini duyduklarını ve onlara çektikleri sıkıntılardan dolayı hak verdiklerini söyleyen Abdülmehdi Kerbelayi; halkın yanında olduklarını vurgulayarak; ?Eğer devletimiz yolsuzluklar ile gerektiği gibi mücadele ederek liyakat esasına uymuş olsa idi halk bu sorunlar ile yaşamak zorunda kalmazdı? şeklinde konuştu.

Basra kentinin terör ile mücadelede ilk şehitleri veren yer olduğunu ve aynı zamanda sahip olduğu kaynaklar ile zengin bir kent olduğunu söyleyen el Kerbelayi; ?bu kentin böylesi bir durumda oluşu kabul edilemez? ifadesini kullandı.

Irak Başbakan´ın Basra´ya giderek bölge elektrik müdür olan Muhammed Abdulemir ile görüştüğü bildirildi.

Görüşmeye dair Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada; Basra kentinde yaşanan elektrik kesintisi ile alakalı olarak gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi.

El Sadıkun Hareketi; Irak Başbakan´ını Basra ziyaretine bakanları ile değil korumaları ile gitmesinden dolayı eleştirerek, Basra kentinde devam eden gösterilerin büyümemesi için Irak Başbakanını uyardı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER