Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AYASOFYA`DA SABAH NAMAZI

İstanbul`un Fethi`ni kutlamak için Ayasofya Camisi`nde etkinlik düzenlendi, sabah namaz kılındı.

AYASOFYA`DA SABAH NAMAZI

Anadolu Gençlik Derneği (AGD),Ayasofya`nın camiye çevrilmesi için "Seccadeni al da gel" sloganıyla "Ayasofya Cami`sinde Fetih Namazı" etkinliği düzenledi.

MESCİD-İ AKSA MÜEZZİNİ EZAN OKUDU

İstanbul`dan ve çevre illerden otobüslerle gece yarısından itibaren Ayasofya Meydanı`nda toplanan grup, burada sabah namazı vaktinin girmesini bekledi. Toplanan kalabalığa meydana kurulan platformdan Mescid-i Aksa Müezzini Firas Gazzaz sabah ezanı okudu.

FATİH SULTAN MEHMET HAN`IN FERMANI OKUNDU

Ezan sonrası platforma çıkan AGD İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, Fatih Sultan Mehmet Han`ın vakıflar için yazdığı fermanı okudu. AGD Genel Başkanı Salih Turhan, namaz kılmaya gelen cemaate teşekkür ederek Ayasofya`nın müze olma sürecini anlattı.

Ayasofya Meydanı`nda sabah namazı

İSTANBUL`UN FETHİ KUTLANDI

Ayasofya mücadelesinin devam etmesini isteyen Turhan, kendilerinin sadece Ayasofya`ya namaz kılmak için gelmediklerini aynı zamanda İstanbul`un Fethi`ni kutladıklarını da vurguladı.

"ZİNCİRLER KIRILSIN, AYASOFYA AÇILSIN"

Kabe imamlarından Dr. Seccad Mustafa ile namaz kılan dünya Kur`an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien de Kur`an-ı Kerim okudu. Cemaat daha sonra "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak dağıldı.



Anahtar Kelimeler: AYASOFYA`DA SABAH NAMAZI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER