Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ay karanlık yüzünü gösterdi

Ay´ın Dünya´dan görüntülenmesi mümkün olmayan karanlık yüzü, uzun bir çalışmanın sonucunda NASA tarafından görüntülendi.

Ay karanlık yüzünü gösterdi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Ay´ın Dünya´dan görüntülenmesi mümkün olmayan karanlık yüzünü görüntüledi.

1.6 KİLOMETRE UZAKTAN ÇEKİLDİ

İlk kez 1959 yılında Sovyet Luna 3 mekiği ile görüntülenebilen Ay´ın karanlık yüzeyi, bundan önce de, 2008 yılında NASA´nın Deep Impact isimli uzay aracı ile görüntülenmişti. Son görüntüleri ise, Dünya´dan 1,6 milyon kilometre uzaklıktaki Deep Space Gözlemevi´ndeki kamera kaydetti.

NASA´dan yapılan açıklamada, 16 Temmuz tarihinde elde edilen görüntüler esnasında Ay´ın Pasifik Okyasunu üzerinden geçtiği, Ay´ın Dünya etrafındaki yörüngesinden paralel olarak geçerken yakalanan görüntünün, Güneş´in ışıklarının Ay´ın karanlık yüzeyine vurması ile elde edilebildiği kaydedildi.

AY KARANLIKTA PARLAYAN BİR KÜTLE

Görüntüye ilişkin değerlendirme yapan NASA´nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi´nde görev yapan bilim insanı Adam Szabo, Dünya´nın yüzeyinin Ay´a göre şaşırtıcı derecede parlak göründüğünü ve gezegenimizin Ay´ın yüzeyine göre uzayın karanlığında parlayan bir kütle olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: karanlık yüzünü gösterdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER