Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avusturya Başbakanı´ndan PKK açıklaması

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Avusturya´da bu terörist aşırı sol ideolojinin (PKK) yeri olamaz." dedi.

Avusturya Başbakanı´ndan PKK açıklaması

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, PKK yandaşlarının Viyana´da düzenlenen 1 Mayıs etkinliğinde örgüte ait yasaklı sembollerin bulunduğu pankartlar açmasına tepki göstererek, "Avusturya´da, bu terörist aşırı sol ideolojinin (PKK) yeri olamaz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Kurz, sosyal medya hesabı üzerinden yapığı açıklamada, PKK´nın Avrupa Birliği (AB) terör listesinde bulunduğunu, çok sayıda terör eyleminden sorumlu tutulduğunu ifade ederek, bu örgüte ait sembollerin mart ayından itibaren Avusturya´da yasaklı olduğunu anımsattı.

Muhalefetteki Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları kapsamında PKK yandaşlarının Viyana´da örgüte ait sembollerle etkinliğe katılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kurz, "SPÖ, acilen Stalinist PKK gibi aşırılıkçı örgütlerle olan bağlantısını kesmeli. Avusturya´da, bu terörist aşırı sol ideolojinin yeri olamaz." yorumunda bulundu.

Avusturya´da 1 Mart´ta yürürlüğe giren "Sembol Yasası" ile PKK´nın sembolünün kamuya açık yerlerde kullanılması yasaklanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER