Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa´nın 5 büyük liginde görünüm

Avrupa´nın 5 büyük futbol ligi La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1´de karşılaşmalara hafta sonu devam edildi.

Avrupa´nın 5 büyük liginde görünüm

Avrupa´nın 5 büyük futbol ligi arasında yer alan İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa´daki (Ligue 1) karşılaşmalara hafta sonu devam edildi. 

İspanya´da Barcelona, İtalya´da Juventus, Almanya´da Borussia Dortmund, Fransa´da Paris Saint-Germain (PSG) ve karşılaşmalara ara verilen İngiltere Premier Lig´de Manchester City, puan tablosunun zirvesinde yer aldı. 

La Liga

Ligdeki 24. karşılaşmasında milli futbolcu Enes Ünal´ın forma giydiği Valladolid´i ağırlayan Barcelona, 1-0 kazanarak 2 hafta sonra galip geldi.

Evinde Girona´ya 2-1 mağlup olan Real Madrid´in 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Atletico Madrid, Rayo Vallecano´yu deplasmanda 1-0 yenerek zirve takibini sürdürdü.

La Liga´da puanını 54´e çıkaran lider Barcelona, Atletico Madrid´in 7 puan önünde yer aldı. Katalan ekibi, Real Madrid ile arasındaki farkı ise 9 puana çıkardı.

Serie A

Son 7 yılın şampiyonu Juventus, sahasında oynadığı Frosinone maçını 3-0 kazanarak namağlup unvanını korudu ve 24. haftada 21. galibiyetine imza attı.

Juventus´un en yakın rakibi Napoli, konuk ettiği Torino ile 0-0 berabere kalarak zirveden 2 puan daha uzaklaştı.

Üst sıralarda yer alma mücadelesi veren Inter, evinde Sampdoria´yı 2-1 mağlup etti. Milan ise Atalanta deplasmanında 3-1 galip geldi. Milan´da milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, birer gol ve asistle oynadı.

Serie A´nın 24. haftasını 66 puanla geçen lider Juventus´u, 53 puanlı Napoli, 46 puanlı Inter ve 42 puanlı Milan izledi.

Bundesliga

Bayern Münih, Augsburg deplasmanında 3-2 galip gelerek zirve takibini sürdürdü.

Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt deplasmanında 1-1´lik beraberliğe razı oldu.

Hoffenheim´ın evinde Hannover 96´yı 3-0 yendiği maçta Türk asıllı Alman milli futbolcu Kerem Demirbay, birer gol ve asistle mücadele etti.

Bundesliga´da 22. hafta maçını bu akşam oynayacak Borussia Dortmund, 50 puanla zirvede yer aldı. Dortmund´u Bayern Münih 48, Borussia Mönchengladbach 43 puanla izledi.

Ligue 1

Lider PSG, Saint-Etienne deplasmanında 1-0 kazanarak haftayı kayıpsız kapattı.

Zirve takipçisi Lille, sahasında Montpellier ile 0-0 berabere kaldı. Olympique Lyon ise evinde Guingamp´ı 2-1´lik skorla geçti.

Ligue 1´de 25. haftanın ardından 2 maç eksiği bulunan PSG, 62 puanla liderliğini sürdürdü. Lille 50 ve Olympique Lyon 46 puanla Paris ekibinin arkasında yer aldı.

Premier Lig 

Karşılaşmalara ara verilen İngiltere Premier Lig´de 27 haftada 65 puan toplayan Manchester City, maç fazlasıyla liderlikte bulunuyor.

Liverpool, averaj farkıyla Manchester City´nin arkasında yer alıyor.

Tottenham´ın 60 puana sahip olduğu ligde Manchester United 51, Arsenal ve Chelsea 50´şer puanla sıralanıyor.

Premier Lig´de 22 Şubat´ta oynanacak Cardiff City-Watford ve West Ham United-Fulham maçlarıyla heyecan devam edecek. Liverpool´un 24 Şubat´ta Manchester United´a konuk olacağı ligde, Manchester City ise 27 Şubat´ta West Ham United´ı ağırlayacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER