Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Avrupa´daki FETÖ´cü şirketlerin listesi yayınlanacak mı?

Fuat Uğur - 01.11.2017

Avrupa´daki FETÖ´cü şirketlerin listesi yayınlanacak mı?
Avrupa´da güçlenmeye devam eden FETÖ´cü şirketlere dair geçen cumartesi günü çıkan yazım çok ilgi gördü. FETÖ´cü şirketlerin isimlerinin bildirildiği yüzlerce destek maili aldım.
 
Eminim bana gönderilen FETÖ´cü şirketlerin isimleri çoktan BİMER, CİMER ya da diğer şikâyete açık kuruluşlara da gönderilmiştir.
Öte yandan yazıdan sonra FETÖ´cüler de boş durmadı ve ağza alınmayacak küfür ve hakaretler, tehditler kesilmedi. Yazımda ismi geçen Yasin Yalçınkaya bana onlarca küfür-tehdit dolu mail gönderdikten sonra kendisinin FETÖ´cü olmadığını ispat etmek için ağabeyi Süleyman Yalçınkaya´yı kastederek ?Abimin de Allah belasını versin? diye yazdı. Oysa ben yazıda onun FETÖ´cü olduğunu belirtmemiştim. Sadece Ağabeyi FETÖ´cü Süleyman Yalçınkaya´yla şirket bağlantılarına dikkat çektim. Yani bu konuda yazımda yorum yoktu. Ama o küfür ve tehdidi seçti, ağzının payını da fazlasıyla aldı.
EQPOS YAZILIM şirketinin sahibi Ersan Koç ise yukarıda sözünü ettiğim Yasin Yalçınkaya gibi ağzı bozuk, edepsiz biri değildi.
Onunla da epey mail trafiğimiz oldu.
 
Koç, Süleyman Yalçınkaya ve kardeşi Yasin Yalçınkaya ile Fransa için bayilik görüşmesi yaptıklarını ama henüz tam anlamıyla ticari ilişkiye geçmediklerini belirterek şöyle dedi:
?Kendilerinin aslı astarı nedir bilmem ve tanımam. Tabii ki ticaret yaptığımız kişileri iyi tanımak zorundayız lâkin daha o kadar kendileriyle görüşme ve tanışma fırsatımız olmadı. Şu saatten sonra da söylenenler doğruysa zaten onlarla çalışmayız. Yazınızda sözü edilen Metpos bir Dost gmbh kuruluşu ve biz oradan mal çekeriz. Mal aldığımız başka kurumlar da var. Cidden böyle bir yapı içinde olduklarını bilmiyordum. Bilsem zaten ne kendime ne de firmama leke getirecek harekette bulunmam. Ama bu saatten sonra hepsiyle bağlantıyı kestim. İster FETÖ´cü isterse MÜSİAD üyesi olsunlar bağlantımı kestim. Ben şüpheye yer bırakmadan yaşamayı seven birisiyim...?
Ersan Koç´a ?Nasıl bilgi sahibi olmazsınız. Süleyman Yalçınkaya Facebook hesabından alenen FETÖ´cü olduğunu bangır bangır haykırıyor. Bu tuhaf değil mi?? diye sordum.
 
?Haklısınız? dedi ve şu açıklamayı yayınlanması ricasıyla gönderdi:
 
EQPOS´UN SAHİBİ ERSAN KOÇ´UN AÇIKLAMASI
 
?Yazıda geçen kurum ve kuruluşlarla hiçbir bağlantım olmamıştır.
FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olan kişilerle çalışma yapmamız imkânsızdır. Bundan sonra da olmayacaktır. Firma olarak her zaman devletimizin ve idarecilerimizin yanında olduk. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ve bu hassas konuda devletimize desteğimizi sürdüreceğiz.
Hakkımızdaki bu iftirayı gazeteye mektupla bildiren şahıslar hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır.?

Evet, Ersan Koç´un resmî açıklaması bu ama daha önceki maillerinde yazdıklarından da söz etmeliyim. Ersan Koç bu yazımdaki haber kaynağının Akead adlı firma olduğuna inanıyor. Kaynağıma sordum, bu ?Akead firması ne?? diye. Öyle bir firma da olduğunu ama bana gönderdiği bilgilerde kimsenin dahli olmadığını söyledi. Ersan Koç´un iddiasına göre yine yazılım sektöründe olduğunu bildirdiği Akead firmasının da FETÖ´cü şirketlerle alakası var. Akead´ın kendilerinin Fransa piyasasına girmelerini engellemek istediğini, hatta iş birliği teklif ettiğini ama sırf FETÖ yüzünden iş birliğine gitmediklerini anlattı.
 
Ersan Koç Akead adlı firmanın Fransa´da ciddi şekilde FETÖ firmalarıyla iş birliği yaptığını ileri sürerek bu firmaları şöyle sıraladı:
1- Sebil Tavukçuluk: Fransa´daki en büyük FETÖ kuruluşlarından biri.
2- ProInter Marketler: Strasbourg´daki FETÖ okulunu inşa eden firma. 
3- İstikbal Fransa: Yazmama gerek yok.
Ve daha niceleri??

FETÖ´CÜ SÜLEYMAN YALÇINKAYA´DAN TEHDİT
 
Bana mail gönderen FETÖ´cü Süleyman Yalçınkaya ise Facebook hesabındaki ihanet ve alçaklık paylaşımlarını silmiş. Bunu kendi de itiraf ediyor ve anlatıyor zaten:
?Evet ben Sayın Erdoğan hayranı değilim. Bunu gizlemiyorum ve  münafık sıfatı olduğuna inandığım için açık biriyim. Köşe yazınızdan sonra ve özellikle Facebook linkimi paylaşmanızdan dolayı hakaretler geleceğini düşünerek Facebook sayfamı kapattım. Sonrasında avukatımla görüşünce sayfayı açmamı ve Erdoğan aleyhine yaptığım paylaşımları silmemi istedi. Ben bunları aynı ile yaptım fakat korktuğumun başıma gelmesini engellemeye yeterli olmadı.?
 
ÖNCE TEHDİT SONRA ?UZLAŞMA? TEKLİFİ
 
Süleyman Yalçınkaya hakkında daha net bir fikre varmanız için mektubunun sonunda yazdıklarından da söz etmeliyim. Kendisi benim yazımda ?Onlara yurt dışında da rahat yüzü göstermemeliyiz? dememden yola çıkarak ölüm tehditleri aldığını ileri sürüyor (Bu tehditleri kendi gibi FETÖ´cüler yazmıştır eğer varsa bile. Yapmadıkları iş değil) ve Fransızların bu mevzularda çok hassas olduklarını ekleyerek avukatının suç duyurusunda bulunacağını bildiriyor.
 
Eğer dava açılırsa hakkımda 5 yıl hapis cezası ve 45 bin avro da para cezasına hükmedileceği, bu durumda Avrupa´ya adım attığım takdirde Fransa´ya teslim edileceğim tehdidinde bulunup ?uzlaşma? teklif ediyor:
?Sizinle anlaşabiliriz. Sizden gelecek dönüşe göre hareket etme kararı aldım. Ben kaynağınızın kim olduğunu sormuyorum. Fakat nasıl telafi edebiliriz diye yazıyorum. Umarım bir yol buluruz. Ben de sizi zor durumda bırakacak işler peşinde olmak istemem açıkçası...?
 
İşte böyle sevgili okurlar.
Ne dersiniz teklifi kabul edeyim mi? :)


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz