Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken Ali Babacan yazısı

Yaptığı dolar kuru tahmini ile gündeme gelen ekonimist Atilla Yeşilada bu kez yeni partisinin kuruluşunu üç kez erteleyen Ali Babacan ile ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı.

Atilla Yeşilada

Artık anketlerde de "Davutoğlu ve Babacan’a oy verir misiniz?" soruları sorulduğunu belirten Yeşilada, "ekonomiyi Babacan kurtarabilir mi?" diye sorarak şöyle yazdı:

"Birçok muhalif ki bunlar CHP saflarından geliyor Babacan’ın döneminde de büyük hatalar yapıldığını öne sürüyor. Haklıdırlar da, ama patron hep Erdoğan’dı. Bakanlar yaptıkları ile değil patrona ne ölçüde direnebildikleri ile tartılmalı. Mesela, Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal, Erdoğan’a hemen hiç hayır diyemedi. Berat Bey zaten öyle bir felsefeye sahip değil."

"Babacan döneminde BDDK bankaları denetleyen, ama işlerine karışmayan bir kurumdu." diye yazan Atilla Yeşilada, şöyle devam etti:

"Hazine’de çok kaliteli bir uzman kadro vardı. TCMB az-çok bağımsızdı. IMF gibi kurumlar ve yabancı yatırımcılarla dürüst ilişkiler kurulmuştu. Hile ve desiseyle ekonomi yönetmek temel prensip haline gelmemişti.

Özetle, Babacan yeniden görev alsa, ekonomi hızla kendini toparlar. Hele yukarıda saydığım ekibin çeşitli ekonomide karar alıcı pozisyonlarda olduğu, TCMB ve BDDK, Hazine gibi kurumların sırf vatandaş menfaatini gözeterek iş yaptığı bir gelecek düşünürseniz, Türkiye’nin nasıl çabuk hasta yatağından kalkacağının hayalini kurabilirsiniz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER