Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Ateistlerin yüzde 13´ü 5 vakit namaz kılıyor´

stanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen "Bediüzzaman Said Nursi´yi anma ve anlama programı" kapsamında "Deizim, teizm, ateizm üçgeninde varoluş" panelinin açılışında konuştu.

´Ateistlerin yüzde 13´ü 5 vakit namaz kılıyor´

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen "Bediüzzaman Said Nursi´yi anma ve anlama programı" kapsamında "Deizim, teizm, ateizm üçgeninde varoluş" panelinin açılışında konuştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen "Bediüzzaman Said Nursi´yi anma ve anlama programı" kapsamında "Deizim, teizm, ateizm üçgeninde varoluş" panelinin açılışında konuştu.

Kendisini ateist olarak niteleyenlerin yüzde 13,3´ü 5 vakit namaz kılıyor

Gençlerin inanç problemlerini çözmenin ve onların gönüllerine dokunmanın yolunun onlarla aynı dili konuşmaktan geçtiğini belirten Yılmaz, "Gençler birbirinden farklı birçok siyasi, ideolojik ve dini kimlik mensubiyetlerine rağmen ortalama yüzde 90-95-100 oranında Allah´ın varlığına inanmaktadır. Kendilerini ateist olarak niteleyenlerin bile Allah´ın varlığına inandıkları anlaşılmaktadır. Kendini ateist olarak niteleyenlerin arasında Allah´ın varlığına kesinlikle inananların oranı yüzde 61, inananların oranı ise yüzde 17,6 dır. Komünist kimliği benimsemiş olanlardan bile Allah´ın varlığına yüzde 92 oranında inananın bulunması manidardır. Kendisini ateist olarak niteleyenlerin yüzde 13,3´ü, komünist olarak niteleyenlerin yüzde 9,8´i düzenli olarak beş vakit namaz kılmaktadır. Diğer taraftan kendisini dindar olarak nitelendirenlerin yüzde 17,6´sı, İslamcı olarak nitelendirilenlerin yüzde 17,8´i Müslüman olarak nitelendirilenlerin de yüzde 25,6´sı hiç namaz kılmamaktadır. Kendisini dindar niteleyenlerin yüzde 28,6´sı İslamcı olarak niteleyenlerin yüzde 28,1´i ve Müslüman olarak niteleyenlerin yüzde 24,5´i düzenli olarak beş vakit namaz kılmaktadır."

Şüphe doğuracak 100 soru cevaplanacak

Son dönemde "deistim" demenin moda olduğunu anlatan Yılmaz, "İnternet ve sosyal medyada dolaşan deist ve ateistlerin ürettiği anlaşılan Kur´an, Hz. Peygamber ve İslamla ilgili gençlerde şüphe doğuracak yüz kadar soru müftülüğümüz tarafından uzman arkadaşlarca cevaplandırılmak üzere başlatılan çalışmalar sona ermek üzeredir. Aynı soruları Din İşleri Yüksek Kuruluna da gönderdik. Kurul uzman ve üyeleri marifetiyle bu sorulara cevap çalışmalarını sürdürüyor. Her iki çalışmanın tamamlanmasından sonra cevapların internet sitelerinde ve sosyal medyada düzenli bir şekilde ve basılı olarak yayınlanmasını planlıyoruz. Bu sorulara verilen cevaplar gençlerimizin internet ağında av durumuna düştükleri durumlarda kendilerine inşallah can simidi olacaktır." diye konuştu

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER