Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Atatürk´ün vefatının 79. yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri´ni imzalayarak mesajını okudu

Atatürk´ün vefatının 79. yılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 79´uncu yılı nedeniyle Anıtkabir´de düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri´ni imzalayarak mesajını okudu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde Türkiye´nin çeşitli noktalarında törenler düzenlendi. Başkent Anıtkabir de o önemli adreslerden biriydi. Anıtkabir´de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümet üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk´ün mozolesine çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı´nın okunmasın ardından Misak-ı Milli Kulesi´ne geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri´ni imzalayarak mesajını okudu:

Vefatının 79. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü bir kez daha rahmetle, hürmetle, saygıyla yadediyoruz. Atatürk´ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüz Türkiye´yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda gece gündüz çalışmamızı sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun.

İstanbul´daki törenler

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı´ndaki odasında törenle anılıyor. Beşiktaş´tan Dolmabahçe´ye vatandaşlar yürüyüş yapıyor. Kadıköy´de de Atatürk´ü anmak için yürüyüş düzenleniyor.



Anahtar Kelimeler: Atatürk vefatının yılı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER