Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Assange halka çürümüş özgürlüğümüz hakkındaki gerçekleri öğretti ve şimdi onu savunmak için geriye yalnız biz kaldık

Türkçe´ye derlenip tercüme edilen ve islamofobi olgusuna karşı olarak kaleme alınan ?İslam Arşivi´ adlı eseri de bulunan ünlü Batılı düşünür Slovaj Zizek Independent Türkçe için yazdı.

Assange halka çürümüş özgürlüğümüz hakkındaki gerçekleri öğretti ve şimdi onu savunmak için geriye yalnız biz kaldık

Sonunda gerçekleşti, Julian Assange Ekvador Büyükelçiliği´nden çıkarıldı ve tutuklandı. Sürpriz olmadı, pek çok işaret bunu gösteriyordu.

Bir ya da 2 hafta önce, WikiLeaks tutuklamanın gerçekleşeceğini tahmin etmişti ve Ekvador Dışişleri Bakanlığı buna artık yalan olduğunu bildiğimiz söylemlerle yanıt verdi. (Medyada büyük oranda görmezden gelinen) Chelsea Manning´in yakın zamanda yeniden tutuklanması da bu oyuna dahildi. Manning´in hapsedilmesi, ABD Assange´ı (şayet) ele geçirirse onu bekleyen soruşturma sürecinin bir parçasıydı ve bu iş Manning´i WikiLeaks´le bağlarını açıklamaya zorlamak için tasarlanmıştı. 

Uzun vadeli bakıldığında başka ipuçları da vardı; hakkındaki yavaş ve çok iyi yönetilmiş bir itibar suikastı kampanyası, Ekvadorluların ondan kötü kokusu ve kirli kıyafetleri nedeniyle kurtulmak istediğine dair doğrulanmamış dedikodularla hayal edilebilecek en alçak seviyesine birkaç ay önce varmıştı.

Assange´a saldırıların ilk perdesinde, eski arkadaşları ve ortakları, WikiLeaks´in iyi başladığı ama Assange´ın politik ön yargıları (anti-Hillary Clinton takıntısı, Rusya´yla şüpheli bağlantıları?) nedeniyle çamura saplandığına dair iddialarla kamuoyu önüne çıktı. Bunu doğrudan kişisel karalamalar takip etti: O paranoyak ve kibirliydi, güç ve kontrol delisiydi.

Assange paranoyak mı? Eğer sürekli, tabandan tavana her yeri dinleme cihazlarıyla kaplı bir apartman dairesinde yaşasanız, gizli servislerin düzenlediği ısrarlı bir sürek avının kurbanı olsanız nasıl paranoyak olmayasınız ki? Megalomanyak? Peki, CIA´in (artık eskide kalan) başı, sizin tutuklanmanızın kendisinin birinci önceliği olduğunu söylese bu en azından birileri için ?büyük? tehdit olduğunuzu göstermez mi? Assange bir casus örgütünün başıymış gibi mi davranıyordu? Fakat WikiLeaks GERÇEKTEN DE bir casus örgütüydü ama halka hizmet eden insanları sahne arkasında neler döndüğüne dair bilgilendiren bir casus örgütü.

O zaman artık büyük soruya geçelim: Neden şimdi? Bence bir isim her şeyi açıklıyor: Cambridge Analytica. Bu, Assange hakkındaki her şeyi ve onun kime karşı savaştığını temsil eden, tam da devasa özel şirketlerle devletlerin gizli servisleri arasındaki ilişkiyi tarif eden bir isim.

Yazının devamı...

Kaynak: independentturkish.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER