Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Aselsan şehitleri

Bülent Orakoğlu - 27.11.2017

Aselsan şehitleri

4 Ocak 2016 tarihinde ASELSAN cinayetlerinde ?FETÖ´nün rolü´ başlıklı yazımda; Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, TÜBİTAK gibi kurumlarda, yerli savunma sanayii üretiminde ?Milli Tank, Gemi, Uçak, Helikopter İHA ve Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemleri´ projelerinde çalışan stratejik ve kozmik bilgilere sahip mühendis ve uzman personelin ve üst düzey yöneticilerin 2008- 2010 yılında FETÖ tarafından illegal olarak dinlemeye alınmaları ile ASELSAN mühendislerinin genelde intihar süsü  verilmiş tuhaf ve şüpheli ölümlerinin, FETÖ tarafından gerçekleştirilmiş organize cinayetler olabileceğine işaret etmiştim. Ayrıca geçmişte bu cinayetlerin ortaya çıkmaması adına terör örgütü mensuplarınca delillerin ?karartılmış´ olabileceğinin altını çizmiştim.

ASELSAN MÜHENDİSLERİNİN ŞÜPHELİ ÖLÜMLERİNİ FETÖ´CÜLER Mİ  SORUŞTURDU?

ASELSAN´da F-16 uçaklarının yazılımının millileştirilmesi, Milli Tank gibi çok önemli projeler üzerinde çalışan Başbilen´in ölümü için önce intihar dendi. Başbilen´in cinayete kurban gittiği iddialarından sonra soruşturma yeniden açıldı. Ancak açılan soruşturma kısa süre sonra muhtemelen FETÖ´cü yargı tarafından takipsizlik kararıyla kapatıldı. FETÖ´nün, Türkiye´yi işgal ve iç savaş çıkarma amaçlı kanlı 15 Temmuz Kalkışması sonrasında 2006 yılında FETÖ tarafından şehit edilen Hüseyin Başbilen´in ailesinin Ankara C.Başsavcılığına tekrar başvurması sonrasında Başbilen´in dosyası yeniden açılmıştı. Savcı Hamza Yokuş bu kez soruşturma dosyanın daha önce nasıl ve neden kapatıldığını veya karartıldığını soruşturmaya başladı. Soruşturma, Başbilen´in ölümüyle ilgili soruşturma aşamasında görev alan olay yeri inceleme ekibi, kolluk kuvvetleri, adli tıpçılar, bilirkişiler, hakim ve savcılar üzerine yoğunlaştı. Gizli yürütülen soruşturmada yaklaşık 200 kişilik liste üzerinde yapılan incelemede bu kapsamda sadece Hüseyin Başbilen dosyasında o dönem görev alan 4 kişinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi. Ayrıca, bu isimlerin 15 Temmuz´un ardından ihraç edildiği öğrenildi. FETÖ´yle bağlantısı tespit edilen isimlerden birisinin Başbilen´in intihar mektubunu kendi el yazısıyla yazıp yazmadığını inceleyen kriminal polisin olduğu belirtildi. Savcılık, Başbilen´in ölümünün ardından yapılan soruşturma dosyasını inceledi. Soruşturma dosyasına Başbilen´in benzin aldığı istasyondaki kameralarının görüntülerinin girmemesine dikkat çekildi. Ayrıca, Başbilen´e ait olan flash belleğin de Jandarma´da kaybolması ayrı bir şüphe olarak değerlendirildi. Son olarak ta 2011´den itibaren Başbilen soruşturmasını yürüten eski savcı Murat Demir´in  15 Temmuz sonrası ByLock kullandığı için meslekten ihraç edildiğinin ortaya çıkarılması soruşturmanın neden kapatıldığını yeterince açıklıyor sanırım.

FETÖ, ASELSAN PROJELERİNİ KURUM DIŞINA MI SIZDIRDI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının; Pensilvanya Grubu? olarak adlandırılan 6 eski ASELSAN çalışanı hakkında hazırladığı iddianamede, ?´FETÖ´nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin önemli tespitler yer aldı; ?Bağımsız Türkiye konseptinde stratejik öneme sahip, yerli savunma sistemlerinin dışa bağımlılıktan kurtarılması ve millileştirilmesi adına, Türk Savunma Sanayii´nin son yıllarda yaptığı büyük atılımların, küresel güçleri ve onların Türkiye´deki uzantılarından biri olan FETÖ´yü rahatsız ettiği? vurgulandı. ?Milli tank, gemi, uçak, helikopter, İHA, uzun menzilli füze savunma sistemleri, silah´´ gibi milli projelerin Türkiye´nin bölgedeki caydırıcı gücünü artırdığına dikkat çekildi. Bu nedenle küresel güçler ve onların istihbarat servislerinin, ?dünya çapında örgütlenen aşırı ihtiraslı FETÖ´yü kontrol ederek Türkiye´ye karşı kullandığı, bu kapsamda savunma sanayiinin de FETÖ tarafından hedef alındığı? aktarıldı. Ayrıca iddianamede; ?Grup Abi´lerinin örgüt üyeleri vasıtasıyla ASELSAN´daki tüm projeler hakkında bilgi topladığı, kritik projelerin de olduğu bilgilerin, şifreleme programı ile dışarı çıkarıldığı belirtildi.´´

Milli Savunma Bakanlığı´nın,´´uçak tanıma sistemlerinin ?millileştirilmesi´ ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması gibi birçok milli ve yerli projelerde uluslar arası başarılara imza atan ASELSAN mühendislerinin intihar süsü verilmiş cinayetlere kurban edilip edilmediğini FETÖ ve yabancı istihbarat parmağı gibi farklı açılardan inceleyecek üç müfettiş görevlendirmesi önemli bir gelişmedir.

Zira gerek yargıda gerekse MSB tarafından yapılacak soruşturmalarda diğer ASELSAN mühendislerinin Hüseyin Başbilen örneğindeki gibi NATO ve PENTAGON´un kontrolündeki FETÖ tarafından şehit edildiklerinin ortaya çıkarılması ülke için canını feda etmekten çekinmeyen şehitlerin ailelerini rahatlatacaktır. Diğer taraftan FETÖ´yü kullanarak Türk Savunma Sanayii´ni baltalamak isteyen küresel  güçleri bir kez daha deşifre edebilecektir.



Anahtar Kelimeler: Aselsan şehitleri

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz