Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ARTVİNDE SEL; 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sel felaketinin acı bilançosu ortaya çıkmaya başladı 7 kişi hayatını kaybetti.

ARTVİNDE SEL; 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin´in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısının sekize yükseldiğini açıkladı.

 

ÖLÜ VE KAYIP KİMLİKLERİ

Bakan Eroğlu´nun açıklamasının ardından ölü sayısı 8´e yükselirken, bir kişinin ise hala kayıp olduğu belirtildi. Buna göre Hopa´daki selde ilk belirlemelere göre hayatını kaybeden 8 kişinin kimlikleri şöyle:

Hacer Kara (56), Altan Kara (60), Funda Toksoy (41), Sabri Acıbadem (41), Nermin Demir (59), Emniyet Gedik (55), Ünsal Gedik (41), Erdal Eren Gedik (17).

Hopa´da sel sularında kaybolduğu ileri sürülen 5 yaşındaki Taha Su´nun aranmasına ise sabahın ilk ışıklarından itibaren devam ediliyor.

 

 

İLÇEDE YAS HAKİM

Hayatını kaybedenlerin yakınları Lazca ağıtlar yaktı. Ölenlerden Emniyet Gedik, Ünsal Gedik ve Erdal Eren Gedik´in akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerin gün içerisinde defnedilmesi bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji İl Müdürlüğü´nden alınan bilgiye göre ilçeye 4 aylık yağışın 6 saat içerisinde düştüğü öğrenildi. 

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARTVİN´E YARDIM EKİBİ YOLLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sel ve heyelanın etkili olduğu Artvin´e 58 personelden oluşan yardım ekibi gönderdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Artvin Valisi Kemal Cirit´i telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Topbaş´ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi alarma geçerek, bölgeye yardım ekipleri gönderdi. Toplam 58 personelden oluşan yardım ekibi, 25 araçla yola çıktı. 

 

KAYMAKAMLIKTA KRİZ MASASI

Eroğlu, Artvin´in Hopa ilçesine gelerek Vali Kemal Cirit, AK Parti Artvin milletvekili İsrafil Kışla, Kaymakam Mehmet Ali Özken ve beraberindekilerle Hopa Devlet Hastanesi´ndeki yaralıları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Ardından AKUT ve AFAD ekibini tebrik eden Eroğlu, kaymakamlıkta kriz masası ile bir toplantı yaptı.

BAKAN EROĞLU: ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI


Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Eroğlu, pazar günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bölgedeki şiddetli yağış ile ilgili uyarı yapıldığını, belediye ve kaymakamlık tarafından vatandaşın ikaz edildiğini belirtti.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER