Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Arda Turan 6,5 sezon sonra Süper Lig´e dönüyor

Medipol Başakşehir´in İspanya´nın Barcelona takımından kiraladığı milli futbolcu Arda Turan, 6,5 sezon sonra yeniden Süper Lig´e dönüyor.

Arda Turan 6,5 sezon sonra Süper Lig´e dönüyor

Bayrampaşa Altıntepsi´de başlayan kariyerine Galatasaray altyapısında devam eden ve 2004-2005 sezonunda burada A takıma yükselen Arda Turan, ardından Atletico Madrid ve Barcelona formalarıyla birçok önemli başarıya imza attığı Avrupa kariyerini tamamlayarak, yeniden Süper Lig´in yolunu tuttu.

  • Arda Turan Medipol Başakşehir´de

Galatasaray´dan 2011-2012 sezonu başında 12 milyon avro bonservis bedeliyle Atletico Madrid´e giden Arda, burada geçirdiği 4 yılın ardından, 2015-2016 sezonu başında bu kez 34 milyon avro net bonservis karşılığında bir diğer İspanyol ekibi Barcelona´ya transfer oldu.

Katalan ekibinin kadrosunda 2,5 sezon kalan Arda´yı Medipol Başakşehir, 2,5 yıllığına kiraladı.

İspanya kariyeri başarılarla dolu

İspanya 1. Futbol Ligi´nde (La Liga) Atletico Madrid ve Barcelona formalarıyla 6,5 sezon geçiren Arda, çok önemli başarılar yaşadı.

Atletico Madrid formasıyla mücadele verdiği 4 sezonda 178 resmi maça çıkıp, 22 gole imza atan yıldız oyuncu, kariyerinin en parlak dönemini Madrid´de geçirdi.

Buradaki ilk sezonunda UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan Arda, 2012-2013 sezonunda ise İspanya Kral Kupası´nda mutlu sona ulaştı. 

Arda için 2013-2014 sezonu başarılarla dolu geçti. Arda Turan´ın ön planda olduğu Atletico Madrid, bu sezon La Liga´da ve İspanya Süper Kupası´nda şampiyonluğa ulaşırken, UEFA Şampiyonlar Ligi´nde finale kadar yükselmesine karşın Real Madrid´e boyun eğmekten kurtulamadı.

Tecrübeli oyuncu, 2015-2016 sezonu başında sözleşme imzaladığı Barcelona´da, FIFA´nın transfer yasağı nedeniyle 2016 Ocak ayından itibaren listeye girebildi. Katalan ekibinde 2,5 sezon geçiren Arda 55 resmi maça çıkıp, 15 gol kaydetti ve 6 kupa kaldırdı.

Arda, Barcelona kadrosunda 1 La Liga, 2 İspanya Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası, 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve 1 de UEFA Süper Kupa şampiyonluğu gördü.

Milli oyuncu, Galatasaray formasıyla Türkiye´de 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER