Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AP´DEN ABD´YE ´TEK TARAFLI´ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

AP üyeleri, ABD´nin kendi çıkarlarını ön planda tutan tek taraflı politikalarını eleştirdi.

AP´DEN ABD´YE ´TEK TARAFLI´ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ

Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, ABD´nin kendi çıkarlarını öncelikli tutan tek taraflı politikalar yürüttüğü, bu durumun Avrupa Birliği (AB) ve ABD ilişkilerini olumsuz etkilediği uyarısında bulundu.

AP Dış İlişkiler Komitesi tarafından hazırlanan karar tasarısında, ABD´nin temel uluslararası anlaşmaları feshetmesi ve ticaret savaşını tetiklemesinin transatlantik ilişkilerine zarar verdiği belirtildi.

AP üyeleri, ABD´nin "önce Amerika" vurgusu yaparak yürüttüğü tek taraflı politikanın, AB ve ABD´nin ortak çıkarlarına ve güven ortamına zarar verdiğini vurguladı.

ABD´nin transatlantik ilişkilere önem verip vermediğini daha açık bir şekilde açıklaması gerektiğini savunan AP üyeleri, ABD´nin uluslararası konular ve bölgesel çatışmalara ilişkin yeni tutumunun anlaşılmaz olduğunu bildirdi.

AP üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump´ın Paris İklim Anlaşması ve İran nükleer anlaşmasından tek taraflı çekilme kararını da eleştirdi.

ABD´nin uygulamaya koyduğu ilave çelik ve alüminyum gümrük vergilerinin ulusal güvenlik kaygılarıyla açıklanamayacağını ifade eden AP üyeleri, ABD´ye ilave gümrük vergilerini kaldırması çağrısında bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER