Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Antakya'da yüzlercesine mezar olan Rönesans rezidansı böyle anlatmış!

Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Yaşar Coşkun, projesinin ne kadar güvenli olduğunu böyle anlatmış!

Antakya

Kahramanmaraş merkezli, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde yüzlerce kişiye mezar olan, 2013 yılında yapılan Rönesans Rezidans'ın müteahhiti Yaşar Coşkun, projesinin ne kadar güvenli olduğunu böyle anlatmış!

Hatay merkezli Antis Yapı tarafından inşa edilen Rönesans Rezidans, Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Ekinci mahallesinde 6 ve 12 katlı 4 blok halinde 249 konut olarak inşa edilmişti. Yaklaşık 700 yurttaşa ev sahipliği yapıyordu. Rönesans Rezidans'ın enkazı kaldırıldı fakat kesin ölüm sayısı belirlenmedi. Yapının enkazı kaldırılmasına rağmen hala birçok kişiye ulaşılamadı. 

MÜTEAHHİDE NE OLDU?

Binanın müteahhidi, Mehmet Yaşar Coşkun, İstanbul Havalimanı’ndan yurt dışına kaçmak isterken gözaltına alınmıştı.

Orada başka projeler üzerinde çalıştığını söylediği Karadağ'a gidiyordu.

 

Adliyeye sevk edilen Coşkun, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Havalimanına gitmeden önce ATM’lerden para çektiği belirlenen Çoşkun’un üzerinden 10 bin 200 Euro para çıktığı öğrenildi.

Coşkun’un iş ortağı ve kardeşi Mimar Hüseyin Yalçın Çoşkun’un ise henüz arandığı kaydedildi.

VAATLER MEZAR OLDU!

Rezidansın yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, jakuzi, çocuk oyun aletleri, jimnastik fitness alanı, şelale, kamelyalar, oturma alanları, basketbol sahası, bisiklet parkurları, kat bahçeleri, market, cafe ve pastahane içerdiği anlatılan tanıtım videosunda Yaşar Coşkun "Bu yapım tekniği sayesinde Antakya'da daha güvenli ve hızlı kaliteli binalar inşa etme öncülüğünün gururunu yaşadıklarını" belirtiliyordu.

Söz konusu videoda rezidans için "Sosyal yaşamın ve güvenliğin önde tutulduğu, ortak yaşamın önde tutulduğu bir mekan" deniliyordu. 

 

Konu ile ilgili videonun linki:

https://static.daktilo.com/sites/71/uploads/2023/02/24/antakyada-yuzlercesine-mezar-olan-ronesans-rezidansi-boyle-anlatmis.mp4



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER