Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ankara´da Yüksek Hızlı Tren kazası: 4 ölü, 43 yaralı

Ankara´da sabah saatlerinde Yüksek Hızlı Tren kazası meydana geldi. YHT ile banliyö treni çarpıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti 43 kişi yaralandı.

Ankara´da Yüksek Hızlı Tren kazası: 4 ölü, 43 yaralı

Ankara- Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Ankara´nın Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda banliyö treni ile çarpıştı ve iki vagonu devrildi. Ankara´da YHT´nin iki vagonunun devrildiği kazada sonucu 4 kişi hayatını kaybetti 43 kişi yaralandı.

Yüksek Hızlı Tren´in karıştığı kazada trenin çarptığı üst geçidin bir kısmı vagonların üstüne göçtü.

ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN: 4 ÖLÜ 43 YARALI

Ankara´da sabah saatlerinde meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazası ile ilgili Ankara Valisi Vasip Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin, kazada "43 vatandaşımız yaralı, 4 vatandaşımız ölü olarak çıkarıldı." açıklamasında bulunarak acı bilançoyu açıkladı.

Şahin yaptığı açıklamada, "Şu an itibariyle 43 vatandaşımız yaralı, 4 vatandaşımız ölü olarak çıkarıldı. Hem AFAD hem UMKE ekiplerimiz çalışıyor. Kazanın nedeni için yapılan çalışma devam ediyor" dedi.

 

 

 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: O RAYDA OLMAMASI GEREKİYORDU

Ankara´da sabah saatlerinde meydana gelen YHT kazası ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada "Yüksek Hızlı Tren yol kontrolü yapan lokomotife çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu. Çarpışma sonrası tren raydan çıkarak üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçit trenin üstüne çöktü" denildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER