Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ankara Üniversitesi'nde neler oluyor?

Ankara Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilerin İslam düşmanı bazı akademisyenlerin sözlü saldırısına muhatap olduğu öğrenildi.

Ankara Üniversitesi

Ankara Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilerin İslam düşmanı bazı akademisyenlerin sözlü saldırısına muhatap olduğu öğrenildi.

Okul içerisinde faaliyet gösteren ‘Ankara Hukuk İstikamet Topluluğu’ konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yaparak yaşananlara dikkat çekti.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde geçtiğimiz bir ay içinde Müslüman öğrenciler olarak inancımız üzerinden sözlü tacize, aşağılamaya ve çirkin ifadelere maruz kalmaktayız. Fakültemizde ders işlenirken konudan bağımsız bir şekilde öğretim görevlisi tarafından 'Kamuda başörtülü memur görmek istemiyorum. Polise, hakime başörtüsü yakıştırmıyorum' ifadeleri, diğer fakültemizde ise sınıfta tek tesettürlü öğrencinin bulunduğu bir derste 'Başörtüsünü neden takıyorsunuz? Neden farz? Başörtülü biri anlatsın.' ifadeleri kullanılmış akabinde arkadaşımızın cevabı “Sesini yükselt, duyamıyorum. Öne doğru gel" emirleriyle provoke edilmiş, ardından 'Ben bu kadınlara çok üzülüyorum. Nasıl kendini ezdirmeye, baskılamaya, örtülmeye bu kadar istekli olurlar?' ifadeleri ile birlikte inancımız kendilerince tahkir edilmeye çalışılmıştır.

Mazide kalmadığının göstergesi olan ve toplumsal barışı bozan bu ifadelere, başörtüsü ve inancı nedeniyle nefret suçuna maruz kalan, belli meslek gruplarına yakışmadığı ifade edilen ve dahi eşitliğe aykırı bir şekilde bu mesleklerden men edilmesi gerektiği konuşulan, cümlelerin muhatabı Müslüman öğrenciler olarak artık DUR diyoruz! Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde hala bu gerici ve yobaz zihniyetin barınmasını istemiyoruz. Toplumu alenen kin ve nefrete teşvik edip provokasyonla tahrik eden bu zihniyet eşitlik ilkesine aykırı bir duruştadır. Bugün bu eşitlikten uzak zihniyetin karşısında durmak yarın başka yerlere sıçramasını da engelleyecektir.

Yasakçı ve saygısız zihniyetinizin karanlığı ile İslam'ın nurunu söndüremeyeceksiniz."



Anahtar Kelimeler: Ankara Üniversitesi' neler oluyor?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER