Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Anadolu´nun gizli DNA hazinesi..

Anadolu´da son 10-15 bin yıldaki uygarlıklara ait mumyalaşmış insan kalıntılarının bilimsel analizlerini yaparak gizli kalmış ?DNA? hazinelerini ortaya çıkaracak Türkiye´nin ilk ?Antik DNA laboratuvarı? 19 Nisan Cuma günü Hacettepe Üniversitesi (HÜ) bünye

Anadolu´nun gizli DNA hazinesi..

Anadolu´da son 10-15 bin yıldaki uygarlıklara ait mumyalaşmış insan kalıntılarının bilimsel analizlerini yaparak gizli kalmış ?DNA? hazinelerini ortaya çıkaracak Türkiye´nin ilk ?Antik DNA laboratuvarı? 19 Nisan Cuma günü Hacettepe Üniversitesi (HÜ) bünyesinde açılacak.

Türkiye´de bir ilk olacak HÜ Moleküler Antropoloji Laboratuvarı´nda, hayvan DNA´ları çıkarılacak, uygarlıkların kalıtsal ve bakteriyel hastalıkları incelenecek. HÜ Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Selim Erdal, tüm canlıların bir genetik materyale sahip olduğunu belirtti.

Bunun, Deoksiribo Nükleik Asit olarak (DNA) diye isimlendirildiğini ve canlının kalıtımsal ve bir sonraki nesle aktarılacak bilgilerini içeren önemli bir yapı taşı olduğunu vurgulayan Erdal, her türe ait DNA yapısının birbirinden farklılık taşıdığının altını çizdi.

Erdal, Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü´nde bulunan Hacettepe Üniversitesi İskelet Biyolojisi Laboratuvarı´nın, 1990´lı yıllardan bu yana, Türkiye´nin her bölgesinden koleksiyonuna dahil ettiği yaklaşık 12 bin insan iskeleti ile dünyada en önemli laboratuvarlar arasında yer aldığını söyledi.

Haberin devamı...



Anahtar Kelimeler: Anadolu gizli hazinesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER